Volkswagen Golf V: Golf 5 start slecht

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo

Ik zit met het volgende probleem en hoop dat iemand van jullie me kan helpen.

Ik heb mijn vliegwiel, drukgroep en koppelingsplaat vervangen. Tijdens de klus kwamen we achter dat de krukaskeering bakzijde lekte. Dus deze ook besteld en gemonteerd. MAAR nu start de auto slecht.

Bij de dealer vertelde ze me dat de keerring met een special gereedschap vervangen moet worden. De keerring kan maar op een manier gemonteerd worden.

Kan iemand me vertellen hoe de keerring geplaatst moet worden? een tekening ? alles is welkom.
Of moet ik het toch naar de dealer?

Het gaat om een Golf 5 1.9 TDI BJ 2007

Alvast bedankt.

juliano013

Geplaatst door juliano013 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jan227 (5) PRO, 11 jaar geleden

Hallo, gezien het bouwjaar zal hoogstwaarschijnlijk de krukaskeerring ook dienst doen als sensor ring voor het BDP signaal. Dus dient deze gemonteerd te worden met speciaal gereedschap met de motor in BDP stand. Welk speciaal gereedschap, is afhankelijk van het motornummer.

Met het juiste gereedschap en een werkbeschrijving zou je het zelf kunnen doen. Dan heb je ook speciaal gereedschap nodig om eerst het BDP punt aan distributiezijde te bepalen. Groet Jan227

knutsel (0), 11 jaar geleden

ik heb hetzelfde gehad, de keerring zit er niet goed op, deze moet in een bepaalde stand staan, bij mij moest de carterpan eraf om hem goed te zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.