390 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: Golf 6 2e versnelling kraakt/bonk SPORADISCH

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TSI 122pk.

Ik heb een aantal maanden geleden een Golf6 gekocht waarvan af en toe de versnelling kraakt van 1 naar 2 en een lichte bonk van 3 naar 2. Af en toe zit het er 1 keer in, een andere keer een aantal schakelbewegingen. Ik ben een aantal weken geleden bij de garage geweest en op dat moment zat het probleem er niet in. Er is mij gevraagd het probleem in de gaten te houden en terug te komen wanneer het probleem zich weer voor doet. In de tussentijd heeft het probleem zich dus gewoon weer voorgedaan. De garage wil nu dat ik langs kom zodra het probleem er in zit (wat haast onmogelijk is gezien mijn werk en het feit dat het probleem er sporadisch in zit en als het er in zit kan het ook weer na een aantal schakelmomenten weg zijn). Volgens de garage kan er niks mis zijn met de versnellingsbak omdat het probleem zich dan altijd voor moet doen. In mijn optiek is er gewoon iets stuk... maar wat weet ik niet.

jmbosch

Geplaatst door jmbosch , lid sinds 8 jaar geleden

2 Reacties

0

kaleido 1, 6 jaar geleden

Als je het opgelost wilt krijgen zul je de garage toch de gelegenheid moeten geven om er naar te kijken en er mee te rijden , misschien een leen auto vragen , zodat ze er mee aan de gang kunnen.
Zit er nog garantie op ?

0

ricky, 6 jaar geleden

Is een bekend probleem, de synchromeshringen van 2e versnelling zijn dan versleten. Wordt een bakrevisie of ruilbak (niet goedkoop). Heb ze veel vaker gehad, dan ga je rijden en is er niks aan de hand en opeens gekraak en soms pas bij volgas en dan snel schakelen en soms bij langzaam schakelen. Laat ze er idd langer mee rijden maar zoals jij zegt zijn het gewoon de synchromeshringen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.