Volkswagen Golf: Golf cabrio '85 schakelprobleem.

Bouwjaar: 1985

Hoi,

ik heb een golf cabrio van 1985 gekocht (1600 benzine) en hij heeft een 160000km op de teller. Nu is het probleem dat hij heel moeilijk in 1ste te krijgen is, ook 3de is niet makelijk. Iemand enig idee wat het probleem kan zijn? Ik heb even in het boekje gekeken betreffende versnellingsbakolie maar deze zou onderhoudsvrij zijn.

alvast bedankt

steven_fiesta

Geplaatst door steven_fiesta (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

schakelstang smeren

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meestal helpt smeren niet, maar zit er heel veel ruimte in het mechanisme. Hier is een revisiekitje met alle essentiele draaipunten voor de koop voor iets van 15¤ bij de VW dealer.

steven_fiesta (0), 18 jaar geleden

Het kan wel zijn dat het met ruimte te maken heeft (speling) want mijn schakelpook zit redelijk los.

steven_fiesta (0), 18 jaar geleden

Oh ja, wat bevat zo'n revisiekitje? (kwestie dat ik het juiste bestel)

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kitje bevat een aantal ringen en lagerbusjes, de stangetjes met de plastik kogeltjes moet je even controleren en als deze ruim zijn moet je die er los bij bestellen. vw artikel nummer van het kitje is 171 798 211 (voor de 5 bak)
korte stangetje met 2 kunstof kogelkopjes is 171 711 574 B
Lange stangetje met 2 kunstof kogelkopjes is 171 711 593 E

Alles is voor 5 versnellingsbak, voor de 4 versnellingsbak zijn de stangen anders van lengte en hoek, en hebben een ander artikel nummer.

Eventueel het scharnierpunt van de versnellingspook ook vervangen (is een kunstof kogel)

Zie postvak in voor tekeningetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.