Volkswagen Golf: GOLF GTI 16v Edition BJ 1991 wil niet starten

Bouwjaar: 1991

Hallo Problemsolvers,

Heb een probleem met een volkswagen gti edition 16v (PL) uit 1991.
Deze heeft een jaaar stilgestaan en wil nu niet starten,Hij wil wel starten als ik een draad + op de startmoters - er bij doe ,dit heb ik gedaan en toen liep hij goed.dus lijkt de startmotor okee te zijn.Er zit een gemini alarm op en ik ben hier ook mee bezig geweest maar ik kom er niet uit.Misschien had iemand een nieuwe ingave waarmee ik verder kan,dit zou geweldig zijn.
Alvast bedankt MVG. Mike

MiKE16vTurbo

Geplaatst door MiKE16vTurbo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden


Om te zien of niet toevallig het startrelais wat zwaar gaat kun je een proeflampje aansluiten tussen de stuuraansluiting van het startrelais en massa. Probeer dan te starten. Brandt het lampje en start de auto niet? Dan gaat het startrelais zwaar en moet gesmeerd of vervangen worden. Brandt het lampje niet, dan moet je zoeken in de aansturing van het startrelais.
Het alarm, is dat toevallig ook een startonderbreker?? Zoek het daar eens in. Loop dan de complete bedrading vanaf het contactslot tot aan de startmotor door.
Het contactslot wil ook nog wel eens problemen geven.

Succes,
Paul

dupl-u-10273-5dd147ce70ece+phuubje (0), 19 jaar geleden

als het alarm/startonderbreker goed is kan het electrisch gedeelte van het contactslot kapot zijn.

MiKE16vTurbo (0), 19 jaar geleden

Ik heb id vaker gehoort dat het contactslot snel kapot gaat ,zou het kunnen dat die daarom niet start ,dus de laaatste stand met sleutel zou dan defect zijn.Enig idee hoe ik dat zou kunnen checken?

schnitzel (0), 19 jaar geleden

als ie eg heelemaal niks doet ! ff nieuw contactslot haalen ! en klaar is mike

MiKE16vTurbo (0), 18 jaar geleden

Alles doet het als ik de sleutel helemaal omdraai ,op het starten na.

dupl-u-10273-5dd147ce70ece+phuubje (0), 18 jaar geleden

krijg je in de startstand direct na het contactslot ook spanning op 50?

MiKE16vTurbo (0), 18 jaar geleden

Dit lijkt me idd een goede manier om dit te checken,Peter en dat ga ik morgen ff proberen ,want ik heb na het omdraaien contact altijd spanning op de brandstofpomp,maar nu dus ook niet,dus lijkt het mij dat het toch echt het contactslot moet zijn zoals jij en Paulus al aangaven.
Ik ga het morgen of vanmiddag, (als het eindelijk droog gaat worden) ff meten Weet 1 van jullie welke kleur draad ik moet meten? die 50 ? Alvast bedankt v het meedenken.
Mike

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.