Volkswagen Golf: golf IV 2.3 V5 airco pomp pompt niet bij stationair lopen.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 V5 GTI

Ik heb hier een Golf V5 staan met het volgende probleem. de airco deed het helemaal niet meer. drukken gemeten en er zat te weinig in. hierdoor ben ik overgegaan tot het opnieuw afvullen van het systeem (750-800 gram).
na het vullen bleek dat de airco pomp wel inslaat maar eigenlijk geen druk pompt.
de lage en hoge druk zijde bleven allebij op ongeveer 5 bar staan. pas als je gas gaat geven begind de pomp daadwerkelijk druk te leveren en zie je de druk aan de zuig zijde omlaag gaan. laat je hem daarna echter weer stationair lopen dan stopt hij weer met pompen (machneetkoppeling blijft dan wel ingeschakeld.)
dus kun je concluderen dat het niet in de aansturing zit. ook heb ik al geinformeerd bij de VW dealer of er misschien een continu variabele pomp op zit. dit bleek niet zo te zijn naar hun zeggen. zou ik dan gewoon kunnen concluderen dat de pomp toch defect is?? wie weet er raad?? alvast bedankt.

m.voltman

Geplaatst door m.voltman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

zou het ook op de pomp zetten ja. vervangen dus dat ding.


mvg

geismi (0), 17 jaar geleden

Op de Golf zit wél een variabele pomp en daar zit ook het probleem. Het regelventiel functioneerd niet goed, meestal door vervuiling van aludeeltjes, UV-vloeistof en rubberdeeltjes.

100% remedie is vervangen incl filter/droger en expansieventiel plus het hele systeem grondig spoelen om verdere vervuiling eruit te halen.

Als je spoelt met een vulstation moet je bovenstaande componenten doorverbinden anders is de spoeling nutteloos en zal het probleem zich bij de nieuwe compressor ook binnen korte tijd voordoen.

m.voltman (0) PRO, 17 jaar geleden

bedankt voor t meedenken.
ik heb de pomp en filter droger vervangen. het systeem gespoeld en opnieuw gevuld.

probleem opgelost.

gr. menno

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.