Volkswagen Golf IV: Golf IV SDI valt soms bijna uit en start niet in een keer.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 SDI

Beste mensen,

Ik ben in het bezit van een Golf type IV SDI en sinds kort (2 keer) gebeurt het dat wanneer ik rij of stil sta, de motor even lijkt uit te vallen. Op het moment dat de motor bijna uitvalt zie ik het gloeispiraal lampje even aangaan en dan gaat de motor weer normaal draaien. Dit gebeurt echt een seconde en dat was het.
Vandaag wilde ik de auto starten en het gloeispiraal lampje ging niet aan, de auto sloeg dus ook niet aan. Na een paar keer proberen, contact aan en uit, sprong het gloeilampje weer aan en starte de auto probleemloos.
Een paar weken terug is de rembekrachtiger vervangen en uiteraard ook het rempedaal is los geweest. Af en toe tijdens het rijden ging het gloeilampje knipperen en heb ik mijn achterlicht moeten vervangen omdat die kapot was.
Voor de rest functioneert de auto naar behoren, op tijd zijn onderhoud gehad, ik rij eigenlijk nooit hard, wat ook niet mogelijk is in een SDI!
Kan iemand mij advies geven wat er aan de hand zou kunnen zijn en hoe ik dit kan oplossen?

Alvast bedankt,

Andreas.

Andreas78

Geplaatst door Andreas78 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Vervang relais 109 eens in de zekeringen kast en het contactblokje onderaan je contactslot.

Gr. Harry

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Nog goedkoper is relais 109 even opendoen, en een nieuw soldeerlaagje op de kontaktjes smelten. Resultaat is bevredigend.

Andreas78 (0), 13 jaar geleden

Beste Harry en Bruno,

Bedankt voor jullie snelle reactie en advies. Ik heb vandaag een relais 109 gekocht en ga morgen het oude relais vervangen.
Ik laat het meteen weten of het probleem verholpen is.

Alvast bedankt.

Andreas.

Andreas78 (0), 13 jaar geleden

Beste Harry en Bruno,

Gisteren heb ik het relais vervangen. In eerste instantie zag ik alleen relais 100 en 103 en een zwarte relais zonder cijfers erop. Ik heb de pinnetjes aan de achterkant vergeleken en die kwamen overeen. Relais vervangen en tot op heden geen problemen gehad. Ik ga ervanuit dat het probleem is opgelost.
Heel erg bedankt voor jullie advies.

Mvg Andreas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.