Volkswagen Golf IV: auto loopt warm, motor schudt, loopt slecht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 V5 (110 kw)

Goeiedag,

ik heb laatste tijd verschillende problemen gehad, de auto slaat regelmatig af bij starten na een 2e start blijft ie wel lopen.
Als ik ga rijden heb ik regelmatig dat de auto niet goed reageert op gasgeven en ook schokkerig rijdt. Van de week naar de garage geweest en daar heeft ie ongeveer een halfuur stationair gelopen hierbij begon de motor erg te schudden na een tijdje en liep de temp ook op naar 130.
De ventilator sloeg ook niet aan maar wanneer de airco aangezet werd werkte deze wel. De auto is ook uitgelezen en hier werd niets gevonden gaf geen foutmeldingen, auto lekt en rookt ook nergens en de olie is verder ook niet veranderd van kleur. Alle slangen zijn ook nagekeken en hier werd verder ook niets gevonden. Nu ben ik gister naar de volkswagen garage gegaan en hier heeft de auto ongeveer een uur stationair gelopen en ook nog een kwartier gereden en toen reed deze normaal en de ventilaor sloeg hier ook gewoon aan zonder de airco!!! Ze dachten hier waarschijnlijk aan de thermostaat maar ze zeiden dat ik gewoon moest blijven rijden en als ie weer warm loopt/slecht rijdt ik terug moest komen om deze te vervangen. Probleem is nu dat het warmlopen maar eenmaal gebeurt is maar dat ik al meerdere malen problemen heb gehad met afslaan en heel slecht lopen/ trillen van motor. Ik hoop dat iemand een idee heeft wat dit zou kunnen zijn zeker ook omdat de auto de ene keer normaal rijdt en andere keer weer slecht.

MVG

J. van Elst

jor81

Geplaatst door jor81 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

wat het rillen beterf.
je hebt geem fout codes dus ik ga er van uit dat er een bougie kabel soms doorslaat.
mijn advies vervang alle kabels want heel vaak is dat de oorzaak van het probleem.
neem wel de orginele kabels en geen imitatie dan kun je net zo goed de aude laten zitten.
ik weet wel het is een aardig bedrag maar dan weet je dat dat goed is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.