Volkswagen Golf IV: TDI ALH gaat op noodloop en rookt behoorlijk met volgas

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: ALH TDI 66kw

Wie van hier kan mij op weg helpen met het vinden van een oplossing voor mijn probleem
Sinds kort heeft mijn TDI wat kuren gekregen.. het begon met wat rauwer lopen en op een dag met optrekken sloeg deze af met als resultaat een roetvlek van 1 meter lang en de bijbehorende zwarte wolk.
Auto wou daarna niet meer aanslaan en klonk alsof deze helemaal geen compressie meer had! na herhaaldelijk starten sloeg deze weer aan en gaf het geluid van een 3 cilinder die slecht loopt!
Na een tijdje liep de auto weer alsof er niks aan de hand was alleen telkens noodloop.. contact aan en uit was de noodloop weer weg maar na een tijdje weer noodloop.
Storing uitgelezen en dit gaf aan.. Laaddruk regelgrens overschreden (sporadisch).
Onder de kap gekeken en 1 vacuumslangetje vervangen die wat ingesleten was.. gaf uiteraard niet de oplossing.
EGR uitgebouwd deze zat echt minimaal aangekoekt met rommel ook in het inlaatspruitstuk gekeken en hier viel de rommel nog wel mee.. EGR helemaal schoongemaakt en teruggemonteerd.
Dag later downpipe van de turbo gedemonteerd en een goedje van Innotec gebruikt genaamd "turbo cleaner kit" de hele handleiding opgevolgd om de turbo intern te reinigen (dit was op advies van een collega).
Gisteren vrolijk rond gereden met de golf.. snelweg opgegaan en ja hoor pluimen als een ouwe tractor kon niet goed zien of het nou echt zwarte rook of witte of blauwe was aangezien het snachts was en ik het kon zien aan de koplampen van de auto's achter me.
Na een tijdje weer noodloop..

Hoe nu verder? hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen

Mvg,
Remco

RemcoGT

Geplaatst door RemcoGT (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RemcoGT (0), 13 jaar geleden

Misschien ook een handig extratje om erbij te vermelden .. de auto is software matig gechipt naar 120pk
Moet op verzoek van de tuner ook terugkomen a.s zaterdag

RemcoGT (0), 13 jaar geleden

Echt helemaal niemand?

rebel57 (0), 13 jaar geleden

Het lijkt op een overleden turbo, het schoonmaken met een "wondermiddel" zal niet helpen.
Neem aan dat je eerst alles hebt gecontroleerd. zoals luchtfilter, intercooler etc
Is de schoepen verstelling vd turbo wel gangbaar???

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Als hij klonk tijdens starten alsof je geen compressie had dan betekent het dat er geen lucht wordt aangezogen dus kan hij ook niets comprimeren,zou dus wel kunnen dat de turbo vast stond of de gasklep bleef dicht staan,maar ik verdenk ook je turbo ivm het roken wat je erbij hebt,kijk/voel eens aan beide zijden van het schoepenwiel of hij niet stroef loopt of juist heel veel speling heeft.

martien.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

wij hebben zelfde probleem met een alhambra wilden turbo laten reinigen bij revisiebedrijf maar helaas turbo schoepen aangerevreten en dus een nieuwe turbo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.