Volkswagen Golf: Golf loopt schokkend bij licht intrappen gaspedaal

Bouwjaar: 1992

Ik heb een probleem met mijn golfje. Bij koude motor loopt hij prima. Pas als de motor op temperatuur komt begint het probleem dat als je het gaspedaal licht intrapt (bij schakelen, file rijden e.d.) de motor onstabiel gaat lopen. Je gaat dan schokkend vooruit. Het is echt niet te doen zo. Nu is dit probleem volgens de vorige eigenaars sinds de distributieriem vervangen is. Kan dit? En wat is er dan fout gegaan? De riem is vervangen bij een garagebedrijf (niet VW).
Ik heb zelf al de rubberen flens tussen inspuitunit en inlaatspruitstuk, stroomverdelerkap, rotor, bougies en bougiekabels vervangen.
O ja het motorblok is een AAM 1.8 blok.

Heeft er iemand een nuttige tip? Dinsdag gaat hij naar de dealer maar als het voor die tijd goedkoper kan graag!

Alvast heel erg bedankt!

Groeten,

Ronald.

Blaag

Geplaatst door Blaag (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

als het na het vervangen van de riem is ontstaan, staat de boel dus niet op tijd.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Of er is iets anders mis gegaan bij het vervangen van de riem is de massaverbinding van ECU naar motorblok en accu in orde ?

Blaag (0), 18 jaar geleden

Nou het probleem is verholpen. De distributieriem stond een nokje verkeerd. Tevens is het onstekingstijdstip weer bijgesteld. Wat er nu wel weer mee is, is dat het lijkt of de motor zich verslikt als je het gas goed intrapt. Hij versnelt dan licht schokkend alsof hij teveel benzine krijgt. En dat terwijl hij op tijd staat. Kent iemand dit probleem?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.