Volkswagen Golf III: Golf maakt ratelend / schrapend geluid bij starten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Gisteren heeft mijn zwager de auto meegehad en die kwam met het verhaal dat toen hij reed de auto een raar geluid maakte en dat de lichten minimaal zijn (stadslicht?), de ruitenwissers het niet deden en dat er stank / rook onder de motorkap wegkwam.

Maar dom als hij is heeft hij er wel 5 kilometer mee gereden.

Na een herstart deed hij volgens hem wel goed en is hij terug gekomen.
Vanmorgen wou ik de auto starten en dit deed het maar bij het starten kreeg ik een schrapend / ratelend geluid, daarna deed die zo op het eerste gezicht normaal maar na een tijdje kwam er toch stank in de auto.

Iemand een idee ? (startmotor misschien?)

MickDundee

Geplaatst door MickDundee (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rebel57 (0), 13 jaar geleden

Is oeilijk zo te zeggen, maar ik denk aan een defecte dynamo (lagers) waardoor sluiting onstaat

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Meedraaiende startmotor ??? Kijk eens hoeveelverf er nog op zit. Als het zo is (verbrand) controleer of v.v ook het contactslot. Groeten.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het probleem kan inderdaad gekomen zijn door een defect contactblokje, gezien je andere klachten die mee speelden, kun je een geluids fragment ervan maken en die op youtube plaatsen ? Dan horen we ook wat..

Normaal zou je toch wel horen als de startmotor mee blijft draaien terwijl de motor loopt..Gezien er ook nog een stuk mee doorgereden is, zal deze het wel warm hebben gekregen.

Contact blokje is simpel te vervangen.

MickDundee (0), 12 jaar geleden

Aangezien ik een melding kreeg dat ik moest antwoorden op oudere topics (excuses). Het is opgelost door een andere startmotor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.