Volkswagen Golf: Golf TDI met remprobleem

Bouwjaar: 1999

Klant klaagt erover dat zijn rempedaal doorgedrukt kan worden tot bijna op de bodem.Dit echter alleen als de motor loopt.We hebben de hoofdrempomp vervangen en ook de remblokken en schijven.Als je remt heb je een goede remwerking en trap je ook niet op de bodem door, maar inderdaad als je de auto stilzet en op de rem trapt voelt hij gewoon goed aan.Start je de auto, dan heeft de bekrachtiging zoveel kracht, dat je pedaal helemaal doorgedrukt kan worden.We weten eigenlijk niet wat hier aan te doen is en ook niet of het wel een probleem is.We hebben nl. bij 2 andere Golf Tdi's van '98 dit eens getest en die doen dat ook.

Ervaring?

sambijman

Geplaatst door sambijman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de die druk er op zet, is er dan niet een of andere remslang die een gezwel krijgt. TEvens het systeem ontluchten met ontluchtapparaat, met pompen krijg je ze niet goed leeg door de spagetthie van leidingen. (rondom de ABS)

Het lijkt mij dat het tot de bodem gaan van het rempedaal zoals jij beschrijft wel APK afkeur is.....

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Het komt vaak voor dat bij deze auto's ,na het vern. van de remblokken en bij het "oppompen" van de remmen het pedaal helemaal tot op de vloer getrapt word.
En dan trap je mogelijk dus de cupjes van het hoofdremcil.kapot omdat deze op een plek in het cilinder komen waar ze nog nooit geweest zijn evt.roest en vuil.
Dit is dan ook vaker met bekrachtiging wel te voelen
en zonder niet of minder.
Mijn vraag is dan ook : dat vervangen hoofdremcil.was dat nieuw of gebruikt????
Verder natuurlijk Harry's ontlucht advies.

succes Hub Hannemann

Nic8069 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je daar niets van voelt tijdens het rijden op de weg dan is dat volgens mij normaal. Zoals je al eerder vermelde kwam dat ook voor bij andere wagens. Ik heb dat eerder ook al ervaren op een aantal wagens die in de garage stonden, weliswaar zonder dat de klant daarover klaagden! Je voelt dit alleen aan bij draaiende motor en stilstaande wagen, je kan dan de pedaal bijna tot de bodem doordrukken. Volgens mij komt dat door de rembekrachtiger die zo ontworpen is, of zou daar toch iets mis mee zijn?

sambijman (0) PRO, 18 jaar geleden

Hub, de hoofdremcilinder is nieuw.Evenals remblokken en schijven.In eerste instantie de hoofdremcilinder vernieuwd en ontlucht.Een par wken later de rembl;okken en schijven, omdat die behoorlijk ingesleten waren.Maar het is inderdaad precies zoals Nicolas zegt, het komt bij ons ook bij 2 andere tdi's voor en die mensen valt het niet op en klagen er dus ook niet over.
We denken toch nog eens extra aandacht aan het ontluchten te schenken.Bedankt voor jullie meedenken.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

als het een auto is zonder abs dan kan de remdrukregelaar achter nog een probleem zijn.zoniet dan eerst de voorremmen goed inremmen.dit probleem komt vaker voor

scouby (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is geen defekt, komt bij veel diesels voor doordat deze een aparte vacuumpomp hebben welke doorgaat met pompen tot een hoog vacuum dit in tegenstelling tot een benzineauto daar is het vacuum afhankelijk van je gasklep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.