Volkswagen Golf V: Golf V TDI houdt licht in

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Beste mensen,

Sinds kort doet zich bij mij het volgende voor: tussen de 1ste en de 3de versnelling houdt mijn Golf V af en toe heel even in bij het gas geven. Ik merk dat wanneer dit gebeurt, ook het vermogen van de auto minder wordt. Vooral het optrekken in de 1ste versnelling gaat moeizaam, het lijkt of het gaspedaal zwaarder wordt. Ook is het soms zo dat wanneer ik de auto opnieuw start, dat het vermogen van de auto weer normaal is. Het inhouden gebeurt dus voornamelijk in de binnenstad (1ste-3de versnelling). Op de snelweg houdt de auto niet in, maar ik heb af en toe wel last van het feit dat het vermogen van de auto minder is.

Weet iemand van jullie misschien waar dit eventueel aan kan liggen?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Gr.

Youri

YouriTDI06

Geplaatst door YouriTDI06 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Zoals je het zegt lijkt het alsof de motor in noodloop gaat. Zeker omdat je zegt dat als je contact uit/aan doet dan het vermogen weer terug is. Meestal ligt dit aan de turbo maar is nu gissen.
Je moet hem even laten uitlezen en kijken welke foutcode's erin staan en dan aan ons vertellen dan hebben we een zoekrichting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.