Volkswagen Golf: Golf V5 Geeft geen vol vermogen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: V5 Automaat

Hallo leden,

Ik ben de trotse bezitter van een Golf V5 uit 1999.
Nu heb ik het volgende probleem,de auto geeft bij koude start niet het vermogen wat je ervan mag verwachten (Trekt niet goed door).
Wel moet ik erbij vermelden dat de benzinetank totaal leeggereden is en er al een nieuwe brandstof filter is geplaatst.
Tevens is de auto een week geleden ook onder de motorkap met een hogedrukreiniger bewerkt ((vocht))?
Na een lang stuk rijden is het vermogen goed gekomen maar na drie dagen niet gelopen te hebben is het weer hetzelfde verhaal,,inhouden en niet doortrekken zoals het moet.
Graag een mening om verder te kunnen met mijn zoektocht voordat het veel geld gaat kosten aan vw bezoekjes.

Alvast hartelijk dank voor de reactie

marios

Geplaatst door marios (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

mario heb je het idee dat hij dan een cilinder mist?
kijk je bougiekabels na en je bougies.
kijk eens als hij koud is en niet goed trekt of je op alle bougies een vonk hebt.
lees ook het storinggeheugen uit.


groetjes jan.

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

bij een V5 gaat de voorversterker van de ontsteking nog al eens kaduuk, deze zit onder de inlaatfabriek; voor op het motorblok. een rechthoekig blok met 2 brede 6 polige stekers er op.

Onterrecht worden ontstekingsproblemen bij dit type altijd aan de bobine's toegespeeld.

Beide onderdelen zijn even (te) duur, en ze gaan ongeveer even vaak stuk. Helaas constateer ik dat er wel vaak verkeerde diagnose wordt gegeven; iets wat eenvoudig voor de prof met een scoop is uit te sluiten......

Oftwel, als je twijvelt aan de ontsteking; laat dan een kenner even specifiek naar deze onderdelen kijken. Ze kosten ongeveer 180€ per stuk dus........


Zelf zit ik nog aan de luchtmassameter te denken; dit type heeft een filmmeting (net zoals de TDI) en deze heeft de schurft aan vocht.

Ben je in het bezit van VAG-COM of ken je iemand die een log kan maken?? Ik heb gegevens wat de luchtmassameter in een passat met V5 AGZ motor moet doen.

Op zowel de onsteking als de luchtmassameter kunnen er storingen in het geheugen ontstaan; maar het hoeft niet...........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.