Volkswagen GOLF: Golf valt uit / houdt in. relais 409 klikt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: AHW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Beste forum problemenoplossers,

Ik heb een volkswagen Golf 5 die sinds een tijdje wat kuren vertoond. Ik zal de problemen zo goed mogelijk omschrijven, wellicht dat er bij iemand een lampje gaat branden.
De problemen komen in de volgende situaties voor:

Soms als ik op een normale weg een constante snelheid rijd, hoor ik een klik en houdt de motor ineens in en valt hij terug in toeren. dit gebeurt dan een aantal keer achter elkaar waarna hij weer normaal verder rijdt.
Ik heb aan de relais gevoeld en het blijkt 409 te zijn dat klikt.

Meestal als dit is gebeurt en ik ga langzaam rijden of stilstaan, valt de motor helemaal uit. dashboardverlichting etc brandt, maar geen stuurbekrachtiging etc.
Als ik vervolgens de motor wil starten, doet hij dat soms helemaal niet (slaat niet aan, wel startmotor geluid).
Soms gaat hij wel aan en draait hij zwak stationair, maar bij gasgeven pakt hij hem niet. Daarmee bedoel ik dat hij oploopt in toeren, maar dan opeens weer terugvalt. Dan is ook meestal het klikgeluid weer te horen, maar niet altijd. Ook dit doet hij enkele keren, waarna hij hem opeens wel pakt, of dat de motor weer uit valt.

Dat zijn de symptomen. Regen heeft geen invloed voor zover ik heb gezien. Ik heb relais 409 vervangen, de accu is vervangen (heeft de anwb gedaan, maar hielp niets) en de contactschakelaar (contactblokje).

Ik hoop dat iemand deze symptomen herkend en mij de goede richting in kan sturen.

Alvast heel erg bedankt!
Groet, Jonathan.

jonathanz

Geplaatst door jonathanz (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Klinkt als brandstof toevoer probleem. Meten is weten, dus brandstof druk meten en van daar uit verder diagnose stellen. Hoor je wel de brandstof pomp als je de auto op contact zet?

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

jonathanz (0), 8 jaar geleden

Brandstofpomp hoor ik wel normaal gesproken, maar ik zal daar ook eens op letten of hij dat ook doet als hij kuren vertoont.

Hoe zie je de klik van het relais in verband met de brandstof toevoer?

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Uit mn hoofd is relais 409 het brandstof pomp relais, vandaar.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.