Volkswagen Golf: golf vr6 slaat de eerste keer niet aan

Bouwjaar: 1995

geachte collega's hier een vraag over een vr6 bj.1995
als deze auto met opgewarmde motor gestart wordt slaat hij de eerste keer niet aan.als ik vervolgens de sleutel terugdraai en nog een keer start, slaat de auto perfect aan!!
met koude motor is er geen enkel probleem.
kent iemand deze klacht??

peerbmw

Geplaatst door peerbmw (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Edwin2581 (0) PRO, 18 jaar geleden

is het een harde of zacht sleutel
als het een harde sleutel is zit er een conactblok achter je contact blok wat nogal eens storingen geeft

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt, een harde sleutel, maar het startblok is vervangen en ook de krukassensor,brandstofpomp en er is een terugslagklep in de benzine-aanvoerleiding aangebracht!!

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Terugslagklep in benzine aanvoerleiding?? Deze dingen zijn al gevoellig voor teveel weerstand uit het benzinefilter (bij niet originele filters)

Klep weghalen, filter vervangen door origineel of bosch en kijken wat hij dan doet. Anders brandstofpompopbrengst laten controleren.

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

deze klacht speelt al veel langer. deze klep is aangebracht door een vr6 specialist omdat hij wilde controleren of de brandstof wel tot aan de brandstofgalerij blijft staan.brandstof druk is gemeten bij vw-dealer en is o.k.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

druk is iets anders dan opbrengst...... De laatste is ook belangrijk voor goed functioneren.

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt wat je zegt. maar hoe verklaar je dan als de auto opnieuw gestart wordt dat de auto dan perfect loopt? als de opbrengst niet goed zou zijn dan blijft dat probleem toch nog steeds aanwezig?

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zit het hele verhaal nog eens terug te lezen, probeer het volgende eens, sluit een multimeter aan, op de bedrading zo kort moglijk bij de brandstofpomp. Meet hier de klemspanning tijdens het starten.

Het zou kunnen dat door b.v. een slechte massa of ingebrande relaiscontacten de spanning laag is waardoor de pomp te kort opbrengt om de motor te doen aanslaan. Er is al een nieuwe pomp geplaatst zie ik, je mag aannemen dat deze goed is.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

weet je wel zeker dat het een brandstofprobleem is, mis je op een of andere manier niet gewoon een vrijgave om te kunnen starten ? Sjaak

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

zodra ik de auto weer in de garage heb zal het brandstofpomp-systeem nameten harry, tot zover iedereen bedankt en ik hou jullie op de hoogte...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.