Volkswagen 0: golf3 gti bouwjaar 1994 relai's worden heet

Bouwjaar: 1994

gister deed mijn knipper licht het in eens niet meer, had er even naar gekeken en bleek dat het relai niet lekker is. Maarja op zondagavond om 9 uur kun je niet even snel een nieuwe halen, dus na een beetje Douwe en frotte deed hij het weer.

maar toen ik s’maandags s’morgen dus naar mijn werk reed deed hij het weer niet, ik weer duwen en hij deed het weer, maar ik voelde dat een aantal relais in mijn kastje aan de warme (heete) kant waren.

Is dit normaal ? kan me voorstellen dat als er een stroom gaat lopen een relai een beetje warm word.
welke relais mogen een beetje warm worden en welke niet ? weet iemand dat ? of hoef ik me niet druk te maken ?


vanavond toch maar ff een nieuw knipper licht relai halen .

groeten Bas

basvanzeeland

Geplaatst door basvanzeeland (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

avandalen (0), 13 jaar geleden

Meer dan 12V kan er nooit op de relais spoel staan, de wamte zal wel normaal zijn. Koop niet meteen nieuwe relais, even inspuiten met Kontact 61 contactspray en daarna kijken of het helpt.

basvanzeeland (0), 13 jaar geleden

mja meer dan 12 vold kan er idd aan spanning niet op komen, maar als nu bijvoorbeeld de weerstand van de draad naar de lamp te groot word dan kan de stroom (in ampere ) oplopen ...

naja ik hou het idd nog ff in de gaten, ga dadelijk wel ff een nieuw knipperlicht-relai halen, die blijft namelijk wel zo nu en dan hangen.

Bedankt
En tot de volgende storing!

Peter Schouten (0), 13 jaar geleden

Als de weerstand in de draad oploopt neemt de stroom af. En omgekeerd. Meer stroom wordt ook afgenomen bij (gedeeltelijke) sluiting naar massa of gebruik van te zware lampen.

suc6
Peter

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Relai 30 of 109 en 67 of 167 zullen wel wat warm worden, maar dat is normaal en geen probleem.

Zou daar niet wakker van liggen hoor..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.