Volkswagen TOURAN: GPS vindt geen satelieten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CFJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 125

Goedemorgen,

blij met mijn auto, maar minder blij dat de navi het niet doet. Na het nodige zoekwerk zag ik dat de GPS geen enkele sateliet vind.
Radio ed zijn wel spatzuiver. Heb begrepen dat mogelijk de GPS ontvanger los zou kunnen zijn getrild, waardoor deze niet meer dicht bij het raam zit.
Weet iemand waar ik deze kan vinden? Voordat ik voor veel geld naar de VW dealer ga.

Eric666

Geplaatst door Eric666 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,het hangt er een beetje vanaf of je origineel navi hebt,haaievin op het dak,dan is dat de gps antenne, of een niet origineel af fabriek gemonteerde navi.
Dan hangt het een beetje van de inbouwer af,doorgaans wordt de antene dan onder het midden vak verstopt.maar het kan ook achter het instrumenten paneel.

Eric666 (0), 6 jaar geleden

Hi Jaker,

ik heb idd een haaienvin op het dak. Maar deze is tevens voor radio en telefoon en die zijn prima in orde.
Type radio/nav is ook origineel, RNS510. Weet nu niet of deze een aparte GPS ontvanger heeft.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Zal een drie in een module zijn, er ontstaan vaak problemen door oxydatie,soms al te zien als je beetje aan de voet wrikt,komt er water tussen de pakking uit dan zit er vocht inde antenne.
Steker verbinding is te benaderen door de achterste lijst van de hemelbekleding los te klikken,dan is het de blauwe steker.
Er moeten drie stekers aanzitten een groene voor de telefoon en een gele voor de radio plus nog een voedingsspannings draad.(zwart)
Heb je geen blauwe steker dan zit de gps antenne,(is dan een zgn muisantenne) voorin gemonteerd.

Eric666 (0), 6 jaar geleden

Oke, ik ga een de slag en laat het weten.

Eric666 (0), 6 jaar geleden

Nou, het is gelukt. Bleek dat het binnenwerk van de stekker los zat van het huis. Fakra stekker. Hier een nieuwe opgezet en alles weer in orde. Dank voor de tips.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Prima! dank voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.