Volkswagen Golf IV: Haldex zweet olie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 V6 4motion

Goedenavond,

Ik heb een vraag. Ik heb onlangs golf iv V6 4motion gekocht nou hoorde ik vanavond wat trillen als ik over een verkeersdrempel reed. Ik ging even onder de auto kijken en het bleek het hitteschild van de uit laat te zijn. Toen scheen ik mijn zaklamp op het haldex systeem en zag dat ie olie zweet niet heel heftig maar je ziet het wel. Is dat erg of is dat normaal. Hij heeft gwel zijn periodieke verversingen gehad maar maar ik maak me toch zorgen. Ik heb verder geen merkbare problemen. Naar mijn gevoel werk het systeem prima. Als ik een bocht door ga en geef extra gas voel ik dat het vierwielsysteem in werking gaat ook al ik stevig op werkt ie prima.

De auto is van 2000 en heeft 160.000km gelopen.

Zou ik preventief de pakking en olie kunnen vervangen. Ik hoor het graag.

Alvast bedankt voor de reacties.

franklin78

Geplaatst door franklin78 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Mag opzich niet lekken maar als er een waasje olie op ligt is dat ook niet goed maar hoefd (nog) geen kwaad te kunnen.
Zou ff (laten) kijken waar hij precies lekt. Als dat onduidelijk is dan alles goed schoonmaken en dan na paar dagen of weken weer ff kijken of je dan kan zien waar het vandaan komt.
Voor de zekerheid kan je wel het peil even controleren maar je moet wel weten bij welke peilplug je moet zijn, zou daar even een handleiding van de garage/dealer van regelen voordat je wat gaat doen.

franklin78 (0), 10 jaar geleden

Ik ga morgen naar de garage om een afspraak te maken voor het schoonmaken en het pijlen.

Bedankt voor de tip. Als ik meer weet kom ik er op terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.