Volkswagen Corrado: Hallgever stuk foutcode g40

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 abv

Hallo Mijn auto staat nu in het noodloop programa. Omdat mijn hallgever denk ik stuk is . Ben vandaag naar iemand geweest om mijn auto uit te laten lezen En die gaf de storing g40 hallgever aan . Kon wezen dat mijn hallgever stuk is of dat er ergens een draadje niet goed zit wat ik begreep . Ik heb die 3polige stekker even los gemaakt en de buitenste punten gemeten en die gaf 12.13 volt aan (auto stond op contact) Mijn accu zelf was 12.40 ong Kan het dus wezen dat mijn hallgever stuk is ? of heb ik iets verkeerd gemeten dat het toch aan een draadje kan liggen

mvg

Rolfovr6

Geplaatst door Rolfovr6 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de halgever stuk is, loopt de motor echt niet meer, ook niet in een noodprogramma.
Denk eerder dat er is uitgelezen met een stilstaande motor en dan krijg je altijd die code.

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Wat zijn de symptomen?

Komt het signaal wel bij de ECU aan?
HAL-gever getest met scoop?
En idd met draaiende motor testen.

Heb ergens gelezen dat het ook in de bougiekabels kon zitten.

Rolfovr6 (0), 15 jaar geleden

de symptomen zijn weinig vermogen af en toe inhouden lijkt het wel op . Auto vind ik niet zo heel erg verbruiken . En we hebben getest met draaiende motor . Alleen denk dat ik de hallgever uit kan sluiten omdat ze bij de dealer zeiden dat als ie stuk was dat ie inderdaad helemaal niet zou doen .

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

[quote=Rolfovr6]de symptomen zijn weinig vermogen af en toe inhouden lijkt het wel op . Auto vind ik niet zo heel erg verbruiken . En we hebben getest met draaiende motor . Alleen denk dat ik de hallgever uit kan sluiten omdat ze bij de dealer zeiden dat als ie stuk was dat ie inderdaad helemaal niet zou doen .[/quote]
Wat moderator ook al aangaf idd,

ECU testen dus.

Rolfovr6 (0), 15 jaar geleden

En hoe test je die ?

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Dat kunnen ze bij de dealer

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Roelf

Precies hetzelfde probleem heeft ook een vriend hier met een 2.8 VR6 daar zijn ook al de nodige testen en sensors aan vervangen maar nog steeds heeft deze niet zijn vermogen en pruttelt wat,hij loopt gewoon niet lekker en geeft ook bij het uitlezen aan Hall-gever/nokkenas positie sensor maar deze laatste heeft een 2.8 rotor niet..ook hij heeft een andere ontsteking geprobeert maar ook dat werkt niet..

Indien ik wat meer weet hoor je het van me..

Ow ja,de auto heeft hij zo gekocht,en veel delen waren al vernieuwd,maar waarom deze vernieuwd zijn weet ik niet,wellicht om het probleem te verhelpen en de auto dan te verkopen..maar dat is niet gelukt.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.