Volkswagen Golf II: Handrem / reminrichting rechts achter werkt niet

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6D (JP)

Hallo,

Mijn handrem rechts achter werk niet. Ik heb gistermiddag de remtrommel maar eens verwijderd en zag dat de remcilinder ook lek was. Daar zit inmiddels een nieuwe op. Heb de hele reminrichting uitelkaar gehad en opnieuw in elkaar gezet. De kabel er uit gehad en gecontroleerd. En het werkte nog niet. De rem zelf werkt overigens wel prima.

Toen de andere kant(daar werkt het prima) de trommel er afgehaald om te vergelijken of ik iets verkeerd heb in elkaar gezet maar dit was niet het geval. Ook de slijtage aan de trommel en de remvoeringen zijn identiek dus ik snap niet waarom aan mijn linker kant wel de handrem werkt en rechts niet. De slijtage is overigens minimaal dus het zou gewoon moeten werken.

Ten einde raad de kabel maar eens opgespannen tot het maximum en nog niks. Toen de moer voor het spannen er volledig afgedraaid en een flinke lading M6 ringetjes er op en de moer er weer op en weer aanspannen tot max en nog niet. Uiteindelijk de handrem kabel er afgehaald om die te controleren en daar is ook niets mis mee.

Uiteraard heb ik alles schoongespoten met remmen reiniger en even een schuurpapiertje over de remvoeringen gehad.

Hoop dat er hier iemand is die weet waar dit aan kan liggen want ik heb maandag herkeuring voor de APK.

Alvast bedankt!

AlexDSL

Geplaatst door AlexDSL (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat door de lekkage de remvoering verzadigd is met remvloeistof en zodoende niet meer "pakt"...
hier helpt een schuurpapiertje niet meer.
remvoering vervangen en trommels goed ontvetten.

AlexDSL (0), 12 jaar geleden

Bedankt, dat zal ik zeker even controleren!

Ik was er echter vergeten bij te zetten dat ik voor ik de trommel er af heb gehaald de kabel ook al een keer had opgespannen tot maximum en toen op het allerlaatste stukje deed hij het wel wanneer ik de handrem echt keihard aantrok en nu niet meer. Ik weet nu niet hoe te beoordelen of de eventuele verzadiging idd het probleem is. Kan er nog een andere oorzaak zijn?

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Handrem afstellen doe je EERST op de trommel en daarna stel je de kabel bij om eventuele speling op te heffen.

AlexDSL (0), 12 jaar geleden

ik begrijp het niet wat/waar kun je dan afstellen op de trommel?

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Er zit een schuine keg in de afstandshevel tussen de beide remschoenen. Aan deze keg zit een veertje, rechtstandig naar beneden gemonteerd. Door de keg naar beneden te trekken, worden de remschoenen opgesteld waardoor de handrem ook eerder gaat werken. De keg kun je eventueel met een priem door het wielboutgat naar beneden trekken.

AlexDSL (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie(s)!

Het probleem is inmiddels verholpen en de handrem werkt weer.

Ik begreep eerst niet wat je bedoelde omdat je over de trommel sprak, heb serieus de trommel onderzocht op een afstel mogelijkheid, later kreeg ik het in de gaten. Je kijkt makkelijk over dat domme (doch blijkbaar o zo belangrijke) dingetje heen omdat hij achterlangs zit en best wel klein is. De veer verrade gelukkig de aanwezigheid.

Het was uiteindelijk een combinatie van beide, de handrem voor zover die pakte, kreeg heel erg laat grip. De keg naar beneden getikt en nog was het niet goed. Wel beter maar niet goed. Toen heb ik een setje nieuwe remvoeringen er op gezet en was het klaar. De oude sponzen direct maar weggegooid, dat wordt toch niks meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.