517 bezoekers online

Volkswagen Golf 2: Haperen en afslaan

Bouwjaar: 1991

Hoi,

Ik heb een golf 2 van '91. Het probleem is dat hij onder het rijden af en toe erg hapert, als ik dan stop en de koppeling intrap slaat hij af. Wegrijden is dan bijna ook onmogelijk. als ik de motor even af zet (paar minuten) en daarna weer start is het probleem weg. WIE KAN MIJ HELPEN??????? Ik heb de verdelerkap al bekeken, dit zag er niet echt versleten uit.

oja, het probleem doet zich vooral voor met vochtig weer.

Groeten Rik

Rik9813

Geplaatst door Rik9813 , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

0

ccq.be, 16 jaar geleden

Misschien de brandstoftank niet meer verlucht.

0

audia4, 16 jaar geleden

Vochtig weer?, auto van die leeftijd?, eerste setje bougiekabels???

Waarschijnlijk als je de auto bij vochtig weer in het donker start zie je meteen wat jouw probleem is. De isolatie van de bougiekabels slaat waarschijnlijk door. Hierdoor slechte of geen vonk en als resultaat het probleem dat je nu hebt. Nieuw setje halen en monteren, probleem waarschijnlijk weg.

Succes

0

Rik9813, 16 jaar geleden

Bedankt! ga ik gelijk doen! hoop dat het probleem dan ogelost is

0

h.souman, 16 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem!!
Als de motor warm is begint ie langzaam met stotteren, als je dan op snelheid blijft is er weinig aan de hand maar als je moet afremmen begint ie erger te stotteren en hij trekt dan niet tot nauwelijk meer op. Die van mij slaat ook af bij het schakelen maar het het idee dat dat komt doordat je dan het gas loslaat.
Heb de bougiekabels vervangen, verderkap vervangen, ontstekingshuis vervangen maar het helpt allemaal niet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.