Volkswagen Touran: haperende motor bij +/- 2500 toeren/slecht sluitend raam

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

Als ik rond de 2500 toeren rij (bv op de cruise-control, hapert/stoot de motor. Niet extreem maar wel hinderlijk. Maakt niet uit in welke versnelling. Bij andere toerentallen geen last. Is wel een toerental waar je vaak op rijdt. Garage heeft al reinigingsmiddel in de tank gegooid en de lamdasensor vervangen. Ik tank inmiddels ook al superplus euro 98. Het helpt echter niet.
Tweede probleem is dat ruit van het linkervoorportier niet goed sluit. Als de wind er op staat hoor je zo'n frrrrrr geluid. Erg irritant. Ook zakt de ruit niet in z'n geheel in de deur. Blijft er aan de kant van de deurstijl ong.1,5/2 cm boven. Onlangs is een onderdeel van het ruitmechanisme vervangen. Is ook bij de garage bekeken echter niet opgelost.

dubro

Geplaatst door dubro (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

1.Stonden er storingen in het geheugen,en zoja welke?

2.Kan aan ruitrubber liggen of deurrubber dat windgeruis veroorzaakt.
Dat ruit niet helemaal omlaag gaat kan aan verkeerde montage liggen of defecte ruitmotor (is regelapparaat),maar wat je ook kan proberen is de minpool van de accu loshalen 1 minuut ongeveer.
Weer aansluiten en dan alle ramen 1 voor 1 helemaal open doen dan knop even nog een keer omlaag drukken en even vasthouden,dan knop omhoog houden tot raam helemaal gesloten is en dan weer nog een keer de knop omhoog houden en even vast houden,dat met elk raam doen,dan zijn ze weer opnieuw ingeleerd.

dubro (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Vwb de storingsmelding moet ik bij de garage informeren. Ik heb begrepen dat er alleen een foutmelding van de lambasensor kwam en dat deze daarom ook vervangen is. Verder geen storingen. Ik heb op een andere site gelezen dat deze storing ook de luchtmassameter kan betreffen zonder dat deze zelf een storing geeft. Je advies voor de ruit ga ik opvolgen en zal je laten weten of dit geholpen heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.