Volkswagen Touran: Touran resonantie voorin

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo,

Mijn Touran heeft een resonantie voorin en het lijkt van links te komen. Niet echt een 'kloppend' geluid. Goed hoorbaar vanaf 80 km maar ook bij 50, in z'n 4 t.m 6 bij licht gas geven. Geluid blijft gelijkmatig en is weg bij gas los en bij optrekken. Lijkt of het bij een bocht naar rechts sneller hoorbaar is dan naar links.

Heb de auto op poten gezet en laten draaien met versnelling in 4,5 en 6 en gas geven etc maar dan is er niets hoorbaar. Heb alle afdekrubbers gecontroleerd en die zijn allemaal goed. De wielen nagetrokken maar zitten die goed vast. Maakt ook niet uit welke wielen eronder zitten, nu voor nieuwe winterbanden maar was het bij de oude ook zo. Geluid is er ook bij de LM-velgen met zomerbanden.

Bij de laatste controle in de garage bleek er iets speling te zitten op de rubbers van de wieldraagarmen. Dit omdat bij optrekken of ineens gas loslaten er een korte 'bonk' te horen was. Niets ergs maar moeten ze een keer vervangen worden. Ik denk dat dit niet het geluid veroorzaakt tijdens het rijden.

Wie kan mij helpen bij het vinden van dit probleem. Misschien de motorsteun? Recent distibutie vervangen maat heb ik er goed op gelet dat de (nieuwe) bouten van de motorsteunen met het juist nM zijn aangetrokken.

Wie kan mij helpen.

Gr

Peter

pgeee

Geplaatst door pgeee (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Peter

aan de linkerkant zit de luchtfilterhuis met de aanzuigslang, de aanzuigslang die tegen de voorfront zit die kan kan ook wat los zitten en geluid maken. wat je kan proberen is de luchtfilterhuis luchtgeleiding naar front demonteren en kijken of het geluid weg is.

Gr tiguan

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Is het een soort snel tikkend geluid?
Cntroleer even de wielkast,net achter/naast je schokdemper zit een torxbout die de plastieke kuip vasthoud,die wil nog wel eens losraken en dan tikt dat boutje tegen het metaal van de wielkast.

pgeee (0), 14 jaar geleden

Luchtfilterhuis zit vast. Inderdaad onder een loszittend stukje bodembedekking gevonden en vastgezet. Kappen voorschermen zit allemaal goed vast. Helaas probleem niet opgelost. Het geluid is geen tikken maar alsof er toch iets 'lagert' maar het is gelijkmatig en neemt niet in snelheid af of toe. Het wisselt ook, de ene keer goed hoorbaar en de andere keer nauwelijks.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk eens naar het metalen brandstoffilterhuis,deze zit als het goed is in een andere steun geklikt die weer op de rechtere motorsteun bevestigd zit.
Het huis wil nog wel eens ruimte krijgen in de steun en dat gaat dan resoneren.

Misschien is het toch een wiellager of iets in de versnellingsbak,heeft die garage het ook gehoord?

pgeee (0), 14 jaar geleden

Klopt, brandstoffilter had ik ook gevonden en heb ik die beter vastgezet. Bij een wiellager of iets in de bak moet toch met snelheidwijzigingen ook de snelheid van het geluid veranderen? En nee, de garage is alweer een half jaar geleden en toen was er nog niets aan de hand. Overweeg inderdaad om de garage te laten kijken.

pgeee (0), 14 jaar geleden

Misschien vergis ik me toch. Vandaag heel eind gereden en kan het misschien wat beter beschrijven.

Het is meer een kloppend (? geluiden moeilijk te omschrijven, maar komt nog het dichste bij 'kloppen') geluid en alleen hoorbaar bij een beetje gas geven vanaf ongeveer 60-70km/uur (dus niet bij gas los of stevig optrekken). Het is er heel duidelijk in een bocht naar rechts en niet in een bocht naar links. Kan het soms linksvoor de buitenste homokineet zijn? Stuur trilt overigens niet.

BVD voor reacties

pjal123 (0), 14 jaar geleden

Afdekplaat boven op de motor misschien hard aangedrukt, verbuigt het steuntje en komt de kap op de rempot te liggen. Rot geluid heb me hier zelf als eens rot naar gezocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.