Volkswagen Polo: Herstelde schade koplampglas afkeur APK

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 ADX

Van mijn dochter's Polo heb ik steenslag schade (circa 1 cm diameter) van de koplamp hersteld met epoxy lijm (zie foto). Hiermede is lekkage voorkomen en volgens mijn dochter is het lichtbeeld gevoelsmatig nog in orde.

Volgens mijn idee is het lichtbeeld bij de APK maatgevend en kan zo'n kleine verstoring best nog een acceptabel lichtbeeld geven, tenminste dat is mijn overtuiging!

Graag zou ik weten of deze verstoring een goede kans maakt om goed gekeurd te kunnen worden. Graag zou ik hier deskundig advies over willen hebben. Op deze site zijn diverse keurmeesters en kunnen mij hierin goed adviseren,

Bij voorbaat dank!!
[url=http://postimage.org/image/bopfkxsel/][img]http://s14.postimage.org/bopfkxsel/IMG_0...[/img][/url]

tedkroon

Geplaatst door tedkroon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

zet de auto op een afstand van een meter van een muur en dan moet bij dimlicht aan duidelijk een lijn te zien zijn tussen licht en donker, ook moet de lijnop één bepaald punt afbuigen naar boven, (dus een scherpelijn tussen licht en donker) anders even bij een garage binnen rijden voor een koplamstel app
succes

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=tedkroon]en volgens mijn dochter is het lichtbeeld gevoelsmatig nog in orde.

Volgens mijn idee is het lichtbeeld bij de APK maatgevend en kan zo'n kleine verstoring best nog een acceptabel lichtbeeld geven, tenminste dat is mijn overtuiging[/quote]
Ted, bij de APK wordt het lichtbeeld gecontroleerd met een koplamp- afstelapparaat, en niet op het gevoel. Het lichtbeeld moet in een bepaald sjabloon vallen. En niet verstrooid zijn. Wijkt jouw lichtbeeld hiervan af ( door lijm of roest van de reflector) dan is dit afkeur, ondanks dat je koplamp nu waterdicht is. Jammer van al je moeite.

alfons262 (0) PRO, 11 jaar geleden

Hier zullen de meningen wel over verdeeld zijn,ik zeg als het lichtbeeld goed is dan mag zo een beschadiging meneer apk zegt:De glazen van de lichtarmaturen mogen niet zijn bespoten, geverfd of beplakt.
2. De glazen van de lichtarmaturen aan de achterzijde van het voertuig, met uitzondering van de achteruitrijlichten, mogen geen barsten of gaten vertonen waardoor wit licht naar achteren kan worden gestraald.

(c) RDW (opgemaakt door S. Boedhoe)Dus van mij mag er best een gaatje inzitten!volgens de letter van de apk wet zou er geen epoxylijm op mogen zitten(beplakt)

kaleido 1 (1460) PRO, 11 jaar geleden

Je had beter het gaatje erin kunnen laten zitten voor de apk richtlijnen.
Als je lichtbeeld dan goed is ,is er niets aan de hand nu wel.
Google maar eens op APK keurringseisen en APK regeling permanente eisen ongeveer blz 65.

tedkroon (0), 11 jaar geleden

Afgelopen vrijdag is de Polo inclusief de verlichting goedgekeurd. Het lichtbeeld voldeed aan de gestelde eisen en op grond daarvan is de verlichting goedgekeurd.

Opgelost!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.