Volkswagen Transporter: Hoe druk ik de remcilinder terug??

Bouwjaar: 1999, Motorcode: 2.5

Ik sta hier met nieuwe remblokken voor transporter 2.5 diesel 1999 in mijn handen maar ik krijg met geen mogelijkheid de cilinder terug geduwd.Ik heb een zware tang gebruikt om te duwen en ik heb geprobeerd te draaien. Geen succes tot nu toe.
Iemand?

bas uit ierland

Geplaatst door bas uit ierland (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

draai remleiding eens los en doe een nieuwe poging. wel even kliederen en ontluchten dan helaas... zit er wel beweging in?
Trap zonder blokken er in eens even 1 of 2 keer op de rem, komen ze een eind na voren ? ( niet er uit drukken !! )

bas uit ierland (0), 12 jaar geleden

Er zit geen beweging in, als ik draai, misschien 1 mm. Horen deze in gedraaid of ingedrukt te worden??

alexhozee (0), 12 jaar geleden

Je moet ze gewoon in kunnen drukken.
Hoe zien de bussen eruit? Zijn ze verchroomd of heb je zwarte kunststof bussen?
Is je stofhoes, het rubber wat om je bus heen zit, nog heel?
Als hier bijv. een scheur in zit kun je er van uit gaan dat er zand o.i.d. tussen zit en verchroomde bussen kunnen beschadigd zijn waardoor deze gaan corroderen.

Wat je kunt doen is met een lijmklem voorzichtig de bussen terug te drukken, je hebt er ook een special tool voor die zichzelf zet tegen de remklauw en tegen de bus drukt. Hou trouwens je remvloeistof in de gaten, als er tussentijds is bijgevuld en je drukt ze terug grote kans dat hij overstroomt

Als er echt geen beweging inzit remleiding met niet al te grote spanning ( etv een doek ertussen ) afknijpen met een klemtang om te voorkomen dat je remolie wegstroomt.
Remklauw demonteren en een dun plaatje hout tussen de bussen en je klauw zetten en met perslucht deze eruit "blazen" Maakt een rotklap, niet schrikken.
Remrevisie setje erin, dus nieuwe keerring en stofhoes. bussen bekijken en evt ligt op poetsen en schoonmaken. Ik kan hier vandaan niet zien hoe de staat van alles is helaas dus dat zul je zelf moeten inschatten.
Gebruik ook nieuwe koperen ringen of gloei ze uit.
Glijbussen van je klauw ook even invetten met gafietvet o.i.d. en gelijk die rubbers checken.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.

suc6

Alex

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

als ze ook met het remmen niet meer bewegen dan is hierboven bij Alex alles gezegd... of haal twee klauwen van een demontagebedrijf (onderdelenlijn)

bas uit ierland (0), 12 jaar geleden

bedankt mannen! Ik ga er morgen eens mee aan het beunen..
Bas

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, ze moeten erin gedraaid worden mbv een speciaal gereedschap. Groet Jan227

bas uit ierland (0), 12 jaar geleden

Oh! net op tijd, bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.