Volkswagen Transporter: Hoe remschoenen op te spannen

Bouwjaar: 1973, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Als ik de t2 op de handrem zet is het rempedaal hard en meteen op druk. Laat ik de handrem los dan moet ik dubbel pompen met het pedaal voordat de remmen het doen. Hoe span ik de remschoenen achter dusdanig op dat het rempedaal een "normale" slag maakt zonder dat de remmen aanlopen? Zit btw geen lucht in het remsysteem want die is net ontlucht.

Alvast bedankt

Martin Akema

Geplaatst door Martin Akema (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

kijk is aan de achter kant van de anker plaat zover ik weet zit daar een opening om het stelschroefje teverdraaien zodat de boel gesteld kan worden.

groetrjes jan.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

zoals jan zegt, met de kartelstelschroef achter de rubber kappen (indien nog aanwezig) van de remankerplaat.

Procedure: opstellen totdat de rem aanloopt, daarna terugstellen totdat hij net vrijloopt.

Met totaal versleten rem schoenen kun je het vergeten; controleer de dikte van de voering dus vooraf even.

Martin Akema (0), 15 jaar geleden

Super bedankt voor de tips. Heb ze nu gespannen en 't remt perfect. Het aparte, vind ik, is dat je schoen voor schoen moet spannen maar 't is gelukt. Nogmaals bedankt

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nou daar gaat het om martin nu rij je gewoon weer veilig.

groetjes jan.

Martin Akema (0), 15 jaar geleden

Nou Jan, deze (roze!!) t2 camper is van een vriendin van me en ze reed al een jaar zo en dacht dat het zo hoorde. Met de instelling "het is een oude bus en heeft nooit anders geremd dus een rem die je zes keer moet in trappen voordat er iets gebeurt zal wel normaal zijn" wordt het een gewoonte om zo te remmen maar het is natuurlijk levensgevaarlijk. Het is nu weer goed en heb al een stuk schuim op het voorraam geplakt voor het geval dat...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.