Volkswagen Golf: hoe vervang ik de koppelingskabel

Bouwjaar: 1989

hallo ik rijd al een tijdje rond met een rotte koppelingskabel.
als ik wat kilometers heb gereden dan wordt hij ontzettend stroef en begint hij ook te kraken en moet je echt heel erg veel kracht zetten om hem in te trappen. nu heb ik een nieuwe kabel gehaald maar weet eigenlijk niet helemaal hoe ik hem moet vervangen terwijl ik al veel heb gehoord dat dat niet zon moeilijk klusje is. kan iemand mij helpen.
alvast bedankt
Machiel

dupl-u-23309-5dd14a882e18a+machielovic

Geplaatst door dupl-u-23309-5dd14a882e18a+machielovic (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

machiel

draai de kabel helemaal van spanning af,die doe je waar hij bevestigd zit op de versnellingsbak..erna kun je hem als het ware eruit wippen,moet je wel eerst het borgplaatje weghalen,dat aan de onderkant zit!als hij uit de bak is moet je hem alleen nog even bij het pedaal demonteren,een eitje zoals al word gezegd!

Succes

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Als eerste haal je de kabel los zoals stefan al beschreef,afstelring indraaien voor meer spelling op de binnekabel.Dan het borgplaatje aan de onderkant van de hefboom losschuiven zodat de kabelnippel vrijkomt.

Dan de beschermkap onder bij de padalen weghalen anders kun je er niet bij, de binnekabel uit het oog draaien van het koppelingspedaal kan even lastig zijn omdat je er slecht bij kunt,deze kan er maar op een manier uit wijs zich van zelf indien je genoeg licht heb teminste.

Kabel compleet terug trekken aan de motor zijde en de nieuwe in omgekeerde volgorde weer monteren, en dan nog even afstellen op vrije slag met de draairing...en klaar is Machiel.

succes,

dupl-u-23309-5dd14a882e18a+machielovic (0), 18 jaar geleden

bedankt jongens ik a metteen aan de slag en hopen dat het lukt. hardstikke bedankt iig.
groet

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

En vergeet niet het nylon oog aan de kabel die over het haakje aan het pedaal gaat in te smeren met MoS vet. Het gaat anders zo kraken.
Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.