Volkswagen Golf: hoe weet je of je thermostaat het wel/niet doet ?

Bouwjaar: 1990

hoe weet je of je thermostaat het wel/niet doet ?

kevin6259

Geplaatst door kevin6259 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Als de temperatuur van de motor netjes oploopt naar 90 graden en daar dan blijft ongeacht de buitentemperatuur, zit het wel goed.
Met een kapotte thermostaat blijft de motor veelal te koud (en de kachel ook).

MiKE16vTurbo (0), 19 jaar geleden

Je kunt hem ook eraf halen en in een pan met water koken en net voor het kookpunt zou die open moeten gaan,dan weet je het zeker.

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Je zult dan wel een temperatuurmeter in de pan moeten hangen, anders weet je nog steeds niet wanneer hij opent. Ik heb diverse keren een thermostaat gezien die te vroeg opende en de motor naar b.v. 75 graden regelde ipv 90. Dat verschil zie je niet direct in een pannetje heet water.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

meestal gaat ie open in de buurt van de 90 graden

yamaha (0), 19 jaar geleden

Bij het rijden wordt ie niet warmer dan een graad of 70 of minder. Wanneer de auto een tijdje stilstaat wordt hij wel weer warmer. En als je dan weer verder gaat rijden daalt de tempratuur weer snel.
Als dit zo is dan is de thermostaat kapot. Kosten: ongeveer 25 euro

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.