Volkswagen Golf II : Hoge pieptoon als motor loopt

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2800 AAA

Collega's

Een irritant probleem, als de motor loopt en de radio staat aan, dan hoor je een lichte pieptoon door de boxen, geef je gas, dan word de piep/fluittoon erger, zet je de radio harder, word het gefluit ook erger..

Eerst was het maar minimaal, maar toch irritant, vandaag een nieuwe Pioneer radio gekocht en aangesloten, het geluid is 10x mooier dan met de oude radio, maar............De piep / fluittoon is ook een stuk erger geworden als de motor loopt.

De bedrading is mooi gesoldeerd, en de + / - / remote en signaalkabels lopen niet naast elkaar en maken goed contact..

Dacht in eerste instantie dat deze piep van de dynamo af kwam, even een andere dynamo gemonteerd die ik nog had liggen, maar ook met deze doet hij precies hetzelfde.

Nu denk ik zelf dat het toch met de Signaalkabels ( blauwe tulp stekkers ) te maken heeft, misschien heeft iemand anders nog een idee ?

Gr Stefan

Geplaatst door

stefan84 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Dit is dus gekomen na dat je nieuwe radio hebt gemonteert?

Nee nee, met de oude radio deed hij dit ook al, alleen een stuk minder, deze is 4x50 watt, misschien dat het daar wat mee te maken heeft..

stefan84 0

14 jaar

is de ontsteking ook ontstoort?

Is er al een ontstoorcondensator op de plus aansluiting van de dynamo gemonteerd?

Gerard.

Gerard,

Nee dat heb ik nog niet geprobeerd, misschien helpt een aardlus isolator ook wel, van de week eens even kijken of ik er ene kan uithalen als ik de tijd ervoor heb.

Laat wel even weten of het geholpen heeft.

Gr Stefan

stefan84 0

14 jaar

Stefan,

Heb je signaal tulp toevallig langs de zekeringenkast gelegd?
Anders kun je ff een kabel rechtstreeks van de radio naar de versterker door de auto proberen.

Als het dan weg is ligt het aan je tulp. Ook deze kabels willen nogal eens stuk gaan. Bij mij op het werk zitten we om het hondsgezeik nieuwe kabels te solderen.

Gr. Stanis

Stanis 0

14 jaar

Stanis,

Jou oplossing heb ik vandaag ook te horen gekregen, dit even geprobeerd en hup, het geluid was weg, toen maar een aardlus isolator gekocht en voor € 7,- ben ik van het hele gezeik af!

Moet er wel even bij zeggen dat ik hem eerst op de tulp stekkers van de vesterker heb gezet, echter bleef de piep toen, erna heb ik hem op de tulp aansluiting bij de radio gezet en toen was het opgelost!

Bedankt voor de reacties!

Gr Stefan

stefan84 0

14 jaar

Fijn om te horen en mooi dat het weg is.

Bedankt voor den feedback.

Gr Stanis

Stanis 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.