Volkswagen Passat: Homokineet?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 96kW

Sinds een tijdje maakt mijn passat een soort ratelend geluid als ik een bocht naar links maak.Dit is eigenlijk alleen te horen bij een snelheid vanaf 40 km/h en met trekkende motor.Een tijd geleden is aan deze kant de buitenste aandrijfashoes vernieuwd maar het geluid is pas later ontstaan.Sinds kort hoor ik het geluid ook aan de rechter kant zij het in mindere mate.Aan deze kant heb ik gezien dat de aandrijfashoes gescheurd is.Dus denk ik dat allebei de homokineten kapot zijn.Alleen hoor ik geen geluid als ik heel erg scherp instuur of bochten maak op lage snelheid.Kan iemand hier meer over zeggen voordat ik twee dure homokineten vervang.
Groeten Eric

gilsing

Geplaatst door gilsing (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pappa (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat je inderdaad aan de beurt bent voor 2 homokineten.

Succes, pappa

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat je te lang door gereden hebt met een kapotte homokinetenhoes waardoor te weinig vet smering, waardoor water in gekomen is.

Homokineten vervangen

gilsing (0), 16 jaar geleden

Ik twijfel toch nog steeds,het is alleen bij bochten op hogere snelheid en je moet echt een beetje gas geven.Het echte knakkend geluid van een kapotte homokineet hoor ik ook niet echt.Als ik het wiel opkrik en rondgooi voel of hoor ik ook geen gekke dingen.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

jip homokineten,als jij met je hand je wiel ronddraait komen er geen krachten op te staan,of hij moet zo erg kapot zijn maar dan hoor je hem wel heel duidelijk,meestal als homokineten kapot gaan begin je dit te horen in de bochten,en omdat je hoezen kapot zijn heb je natuurlijk vet verloren waardoor ze te weinig smering hebben gehad,en kapot gaan ,nu ga je wel een hoes vervangen en nieuw vet erin maar de schade is al opgelopen,een voor een vervangen en kijken of je met,, een,, al geholpen bent,is bij een passat niet veel werk

gerrit1981 (0), 16 jaar geleden

inderdaad robby heeft gelijkt een homokineet die kapot is hoor je allen als je door een bocht gaat en de as belast

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.