Volkswagen Passat bg3 1.8: Hoog benzineverbruik

Bouwjaar: 1998

Kan iemand mij vertellen wat ik aan een veelste hoog benzineverbruik kan doen.Of wat daar de oorzaak van kan zijn.
Verbruik gem 1op7

VW Fan

Geplaatst door VW Fan (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, vertel eerst eens wanneer dit alles begon, ( of al zo was )..?? meestal hebben mensen nog al eens een stijf been...!! maar dat zal wel niet in dit geval...?

paul,

VW Fan (0), 19 jaar geleden

Ik heb die auto nu een half jaar in bezit en doet het dus al zeker vanaf die tijd of eerder.En het ligt niet aan een stijf been.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

tja... moeilijk om daar zo een pasklaar antwoord op te geven..?? tja, het lijkt me géén lekages..? dan had je dat wel gezien..!!

ruik je ook brandstof...?

paul,

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat dacht je er van om deze passat eerst eens op storingen uit te lezen, kan misschien uitsluitsel geven. Eerst eens naar de bosch service of dealer dus. (hebben we het niet toevallig over een 1.8 20V 125PK ADR motor??) Ik vermoed overigens dat of je luchtmassameter defect is, de lamdasonde of heel simpel de temperatuursonde. Alle zijn na te meten middels diagnoseapparaat.

succes

VW Fan (0), 19 jaar geleden

Toen ik de auto kocht zat er wel een sportluchtfilter op en die heb ik vervangen voor het originele filter.Ik dacht dat het wel zou helpen maar het hielp niets.Is het niet wat om de auto uit te lezen?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Uitlezen dus, maar houd er rekening mee dat er een kans bestaat dat er geen storingen gegenereerd worden. Een expert kan wel aan de meetblokwaardes van eerder genoemde onderdelen zien of er iets aan de hand is. (vergt ervaring!!)

succes

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

ja, harry maar ik vind het eigelijk nog helemaal niet te gek..!! dat verbruik.? gezien het gewicht van de auto..!! en stad's ritten...? dan.?

blijft.. toch altijd weer vissen..!! verder loopt de motor goed.!! want daar hoor je vw-fan niet over..!! maar eerst maar eens uitlezen. als je het zeker wilt weten...!!!


paul,

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hey paul, ik heb een V5 passat van bijna 1400 kg, die doet in stadsverkeer altijd nog zo'n 1:10, 1:7 is echt teveel hoor. Hier is echt iets aan de hand, en ik heb door K&N filters zelf al eens een LMM naar de haaien gehad, die rode filter olie komt op de meet/verwarmings film, koekt aan en helpt hem naar de haaien. kort om, bij motoren met LuchtMassaMeter alleen droge filterelementen gebruiken is mijn advies. (enne, je e-mailadres doet het niet, mailtjes komen net zo snel weer terug)

Harry

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.