Volkswagen Passat 1.8 20v: Centraal vergrendeling

Bouwjaar: 1998

Hallo beste mensen, na een tijdje probleemloos gereden te hebben is het weer zover, weer een PROBLEEEM!!
Mijn slot van de bestuurdersportier reageert nietmeer op de cv. Met de bestuurdersportier kan ik geen enkel deur meer vergrendelen of ontgrendelen, met de rest van de sloten lukt het mij wel om de bestuurdersportier te ontgrendelen maar vergrendelen wil die niet. Had al eerder over deze probleem gehoord, allen weet niet meer waar het aan lag. Ik kon geen pompje voor de cv vinden in de portier, dus kan iemand me aub helpen. Welke onderdeel moet ik vervangen, kan het ook via de sloop. Alvast bedankt voor de reacties.

ismail

Geplaatst door ismail (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Pim 328 (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zal wel een storing opgeslagen zijn in het storingsgeheugen van de cv. (kanaal 46). Waarschijnlijk is je slot in de bestuurdersdeur kapot. Vervang dit voor een nieuw slot, er zitten namelijke in de nieuwe sloten wijzigen waardoor deze niet meer kapot gaan. Als je een slot op de sloop haalt is de kans groot dat je weer problemen krijgt. Je kunt ook naar het knipperend lampje kijken in je deur (led), bij een storing kan het zijn dat dit niet gaat knipperen en de wagen dus niet op safe staat.
pompje kun je niet vinden omdat de sloten elec. zijn (Canbus)

ismail (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reactie Pim, het ledje in de deur knippert nog goed. Daar heb ik al naar gekeken. Volgens mij is ook de slot kapot, de sleutel draait ook moeilijk. Een nieuwe slot kost tegen de ¤100 aan, en momenteel zit ik door een studie een beetje krap. Dus denk ik toch dat ik via de sloop een andere slot haal. Weet jij ook toevallig of ik deze slot gewoon erin kan doen, zonder nog iets aan te leren of iets dergelijks. Nogmaals bedankt voor de reactie.

peterbruusk (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je het al met VAG COM gecontroleerd? je ziet dan binnen enkele minuten wat de oorzaak is zoals slechte connectoren, aarde fout etc..

ismail (0), 19 jaar geleden

Nope heb het niet met een vag com geprobeerd, heb er zelf geen een. Dan moet ik langs de dealer rijden, moet effe tijd vrij maken ervoot.

Pim 328 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je hoeft het slot niet opnieuw in te laten leren. Dit kun je gewoon erin bouwen. Hooguit dat je daarna het storingsgeheugen moet laten wissen. Volgens mij is dit zelfs niet noodzakelijk.

ismail (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je hulp pim, ik zal zaterdag een nieuwe slot halen op de sloop. De resultaat laat ik wel weten.

ismail (0), 19 jaar geleden

Hallo, ik heb op de sloop een slot kunnen vinden voor mijn Passat. Ben er in totaal ¤35 aan kwijt geraakt, ipv 120 bij de dealer. Heb het slot inmiddels ook ingebouwd, en alles doet het weer perfect. Bedankt voor de reacties jongens, en mocht er iemand het adres nodig hebben van een vw,audi,seat sloop in de omgeving van Utrecht mail me dan gerust.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.