Volkswagen Passat: Hoog olieverbruik bij passat TDI 90pk

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Sinds een aantal maanden heb ik een passat variant TDI 90pk uit 2000. Fijne auto, alleen verbruikt deze wat olie. circa 3 a 4 liter per 10.000 km. Tevens kun je de walm in de koplappen van de achterligger zien vanaf 3500 trn/min. Lijkt mij een probleem gerelateerd aan de turbo. Ik heb geen verlies in vermogen.
Weet iemand hoe ik snel/simpel kan achterhalen of het een probleem met de turbo is. Of is het iets anders?
mvg pascal

pbonte

Geplaatst door pbonte (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ikke4655 (0), 19 jaar geleden

3 tot 4liter op 10.000km is wel zeer veel he
hoeveel km heeft je autoke gelopen eigelijk
kan aan turbo liggen ja

Klompenmaker (0), 19 jaar geleden

Ik rijd sinds een week een Passat 1.9TDI en het lijkt er op dat het olievebruik van deze auto ook vrij hoog is. Ik heb +/- 350km gereden en het peilniveau is gezakt van het middengebied naar het minimum (1 liter?). Ik heb gekeken of er ergens iets lekt maar dat is niet het geval. Volgens mij het ik een zelfde probleem als pascal. Heeft iemand anders een zelfde ervaring. Mogelijke oorzaken en oplossingen zijn ook welkom.

groetjes

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

luchtfilter dicht?

de rookvorming die je zient in de koplampen van je achterliggers kan ook roet zijn, en dat is vrij normaal voor een tdi.

pbonte (0), 19 jaar geleden

Bjorn,
187 dKm toen ik heb kocht, nu alweer 203 dKm. Mag volgens mij geen probleem zijn. De garage kijkt aankomende week of er olie in de turboslang (tussen turbo en motor) zit.
mvg pascal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.