Volkswagen Passat: Ledje bij vergrendelknop knippert niet

Bouwjaar: 1998

Hallo allemaal,

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een Passat 1.9TDI. Ik heb een klein probleemje: Het LEDje bij de grendelknop in het bestuurdersportier hoort volgens het instructieboekje te knipperen als de portieren zijn vergrendeld. Dit werkt bij mij echter niet. De procedure voor vergrendelen verloopt verder goed, als ik met de afst.bed gebruik knipper de vier knipperlichten kortstondig en alle portieren inclusief kofferbak worden vergrendeld. Maar zoals ik al eerder vermeld heb knippert het ledje niet. Iemand enig idee waar het aan kan liggen?

Een paar dagen geleden deed ie het nog wel. Ik heb in de tussentijd de accu vervangen (polen losgekoppeld). Kan het hier aan te wijten zijn?

Alvast bedankt

Klompenmaker

Geplaatst door Klompenmaker (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

heije061 (0), 19 jaar geleden

Computer uit laten lezen. Als de accu ontkoppeld is geweest, is deze in veel gevallen ontregeld. Deze moet opnieuw ingregeld worden. Goede kans dat er meer zaken niet meer werken.
Cruise control al geprobeerd (als deze erop zit)

Klompenmaker (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Wat kost het uitlezen van de comp. en het eventueel resetten van een storing? Ik zo gauw ik mij kan bedenken geen andere problemen, de cruise-control werkt volgens mij wel.

Kan ik de fout ook zelf resetten door een bepaalde toetscombinatie?

groetjes

dutch123 (65), 19 jaar geleden

Volgens mij voert de computer zelf een reset uit als je de accu een tijdje losneemt. Instellingen als cruise-control gaan dan niet verloren.

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

@Klompenmaker,
Om het lampje weer te laten branden moet het via de comp. ingesteld worden.
Als de auto in service is geweest bij de dealer, dan zal de dealer er waarschijnlijk niks voor rekenen.

Het kan zijn dat je/of de vorige eigenaar het lampje via het afsluiten van de deur met de sleutel, hem uitgeschakeld heeft.

heije061 (0), 19 jaar geleden

@Klompenmaker
Ik spreek uit ervaring. Laatst gaf mijn accu er de brui aan.
De VW service kwam en verving de accu, gestart en de volgende lampjes bleven branden, abs en airbag. Verder was het motermanagement ontregeld. De monteur gaf aan om absoluut niet zelf een accu meer te vervangen, gezien allerlei instellingen die de fout in kunnen gaan.

Klompenmaker (0), 19 jaar geleden

Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik ga morgen bij de dealer langs om de auto uit te laten lezen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.