Volkswagen Polo: hoog toerental bij rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Sinds ik de gasklep heb gereinigd en de thermostaat heb vervangen heb ik het volgende probleem. Als ik de motor start komt het toerental naar 1200 toeren maar als ik rijdt en de koppeling indruk zit het stationaire toerental tussen 1600 en 2200 toeren. Dit blijft tot de wagen volledig tot stilstand is gekomen. Gasklep gereset (hoorbaar). Gecontroleerd op valse lucht. Uitgelezen geen foutcodes (niet met volskwagen diagnose app). De koelventilator springt op. Probleem blijft
Dank bij voorbaat

seppek007

Geplaatst door seppek007 (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 6 jaar geleden

Gasklep opnieuw inleren met tester

seppek007 (0) PRO, 6 jaar geleden

3 keer gedaan geen verschil :(

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Meestal was dit verholpen door hem een tijd stationair in basis te laten draaien dmv originele testkast aansluiten en dan keuze 01 motor, dan 04 basisafstelling en dan dacht ik 001 te kiezen. De motor hoort dan verhoogt (ongeveer 1700 toeren) te gaan draaien. (op deze manier moet je ook de ontsteking afstellen). Als de ontsteking dan goed staat en gasklephuis juist was ingeleerd dan was het meestal daarna goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.