Volkswagen GOLF: Hoog toerental / dagteller

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: AGN, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Hallo Allen,

Ik ben sinds 2 dagen de trotse eigenaar van een golf 4 1.8 20v uit 1999 . Alleen als ik in zijn 5e versnelling rijd vind ik dat hij een bijzonder hoor toerental rijde . Ik noem als voorbeeld . Ik rij 100kmpu dan maak hij zo,n 3000 toeren . Is dit normaal bij deze auto . Of moet ik hier wat aan gaan doen .
Ik hoor dat hier iemand iets van weet.

Ook kan ik de dag teller niet restten. Weet iemand hoe ik dit kan verhelpen.

Alvast dank voor de reacties.

Met vriendelijke groet

Jeroen van der steen

papa010

Geplaatst door papa010 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 7 jaar geleden

Het toerental zou wel kunnen kloppen maar als je dan volgas geeft, gaat dan opeens de toerenteller snel omhoog terwijl je eigenlijk niet versneld op je snelheidsmeter? Of gaat dit tezamen geleidelijk tegelijk omhoog?

Dagteller kan van alles zijn, van knopje stuk of iets electronisch defect in instrumentenpaneel, dat is zo niet 123 te zeggen.

papa010 (0), 7 jaar geleden

Hallo Ricky,

De toeren teller en snelheidsmeter gaan tezamen geleidelijk omhoog. Dat klopt dus wel vroeg me alleen af of het normaal was . Hiervoor reed ik een opel astra f uit 1994. dit is dus normaal.ook zit er een verkeerde bandenmaat op 215 35 18. Juiste banden erop en dat scheelt ook weer..

Dagteller wordt dus demonteren dat ding. Pffff

Ook heb ik heel veel ruimte op mij versnellingspook, nu zag ik dat er op de bak bussen zitten en een geleidertje zit die uit geslagen zijn. Denk dat hij daardoor wat moeilijk in zijn 1 schakelt.
nu heb ik gelezen dat daar revisie setjes voor tekort zijn . Heb je misschien enig idee waar deze tekoop zijn ? Behalve bij de dealer dan.

Met vriendelijke groet

Jeroen van der steen

papa010 (0), 7 jaar geleden

.

Hans4040 (320) PRO, 7 jaar geleden

Puntje.....ja dat kan ook als je het topic even wil ophogen.
Maar als niemand een oplossing heeft, helpt dat ook niet.
En de status "opgelost", klopt dat wel dan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.