Volkswagen 0: Hoog verbruik benzine van VW passat 1800 20V Turbo

Bouwjaar: 2006

2 weken geleden heb ik een VW Passat gekocht. Volgens autotrader loopt de auto 7,2 ltr op 100 km (gemiddeld verbruik). In de twee weken dat ik met de auto heb gereden loopt mijn auto ongeveer 1 ltr op 6 km! De auto is uitgelezen maar er zijn geen foutmeldingen. Wie heeft een oplossing voor dit probleem?!
Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,

Dennis Wierstra.

Mirjam390

Geplaatst door Mirjam390 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Het werkelijke verbruik hangt sterk af van de omstandigheden. Rij er eerst maar eens een paar duizend km mee en houd het aantal kilometers dat je kunt rijden op 1 volle tank maar eens bij. Het bouwjaar staat er niet bij, maar de Passat (1.8T automaat uit 2003) waar ik weleens voor mijn werk mee rijdt is een flinke zuipschuit.

Golf5 TDI (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Natuurlijk zijn die gegevens van de autotrader gebasseerd op een nieuwe passat, die van jou is al inmiddels wat ouder en heeft ook de nodige kilometers gelopen geloof ik. Hoe ouder de motor wordt hoe meer die gaat verbruiken, en als jij ook veel in de stad rijdt dus veel stoppen en optrekken verbruikt de auto veeeel meer dan wat normaal is. Ook deze factor maakt wat uit de weersomstandigheden als het kouder wordt beginnen auto's ook meer te verbruiken.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze reactie, want er hoeft niet perse een fout te zitten in de auto maar de nodige kilometers,rijgedrag, weer kunnen ook een invloed uitoefenen op het verbruik.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

geen zware rechtervoet ??

hoe heb je het verbruik gecontroleerd ?

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.