Volkswagen Polo 2018: Hoor tikken soms als ik wegrijd of koppeling intrap

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CHZ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 70

Hi,

Ik heb een probleem met een auto die ik bij volkswagen heb gekocht. Ben al 3 keer terug geweest maar hun zeggen, goed is goed maar daar ben ik het niet mee eens want ik heb 18k betaald.

Het probleem is als volgt:
-Als ik hem net start dan hoor ik tikken in de motor als ik de koppeling laat opkomen maar dit verdwijnt naar mate de auto warm wordt.
-Daarnaast heb ik soms het gevoel dat de koppeling doorslipt en soms in combinatie met doorslippende lagers lijkt het wel.

Weet iemand wat er aan de hand kan zijn? Ik heb het idee dat ik een auto heb gekocht met versleten koppeling of versleten lagers ofzo terwijl ik hem kocht met 68000 km erop en er staat nu 75000 km op.

Ik hoop dat er iemand is die iets weet over dit euvel.

Mvg,
Amro

100MDM

Geplaatst door 100MDM , lid sinds 1 week geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Hydraulische klepstoters zou het tikken kunnen veroorzaken , is dit de 3 cilinder motor . zo Ja, deze tikken zo wie zo als ze koud zijn.
Koppeling kan wel slippen , lagers niet , als de koppeling slipt gaat je toerental omhoog maar je snelheid niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.