Volkswagen VW golf 1.9 TDI 130 pk: ik heb juist een tweedehanswagen gekocht...

Bouwjaar: 2001

...en het lichtje voor onderhoud 'service' knipperde al... De verkoper zie dat ie in maart naar de garage was geweest en dat vb de distributieriem vervangen was, net als de banden. Ik kon nog wel even doorrijden zonder direct naar de garage te hollen, klopt dat? moet ik mij zorgen maken? ook anders tips en raadgevingen over deze wagen is welkom (waar ik moet op letten, gekende probleempjes) Kheb hopelijk geen miskoop gedaan...

joinke

Geplaatst door joinke (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

kan de verkoper bewijzen dat de distributieriem vervangen is geweest ? Als ie al liegt over het onderhoud liegt ie mischien ook over de riem. En dat is toch wel belangrijk dat je zeker bent dat ie vervangen is. Verder zien dat je er de juiste oliekwaliteit in doet, namelijk VW 505.01

joinke (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, ik heb ondertussen het onderhoudsboekje nagekeken, de riem is wel degelijk vervangen :o) Bedankt voor de olietip!

joinke (0), 19 jaar geleden

carmania, ik
had nog een vraagje over de olie (vermits ik klein onderhoud zelf ga doen) moet dat long life olie zijn of niet? En verbruikt deze wagen olie tijdens het rijden zodat ik hem moet bijvullen of is dit verwaarloosbaar? En hoeveel kost een groot onderhoud bij jullie? (ik woon in Leuven...) alvast bedankt!

sdii (0), 19 jaar geleden

Altijd long life olie er in doen. en een kleine beurt in niet nodig, je auto kent alleen grote long life beurten.. die geeft hij zelf aan. max. 30.000 of 50.000 km of max 2 jaar. ligt er een beetje hoe je rijd etc.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.