Volkswagen Passat: Immobilizer cq. Wegfahrsperre

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Hallo,

na wat problemen te hebben gehad met mijn instrumentenpaneel, o.a. uitvallende functies kon ik een vervangende kopen bij een vw kenner.

Mijn instrumentenpaneel 3B0920 825X kon vervangen worden door 3B0920 827. Iets jonger ook van een 20vt

Zelfde immobilizer,mfa, can bus, indeling, enz. enz.

Alles aangesloten, geheime pin omgezet, enz enz. Wegfahrsperre melding was weg en alles deed het weer.

Maar auto wilde niet aan blijven (deed het 2sec) en lampje (sleutel) blijft knipperen. Zelfs na het opnieuw inleren van de sleutels. Het vreemde hieraan is dus dat de wegfahrsperre melding weg is maar waarom blijft het sleutellampje dan wel knipperen.

Volgens het inleer apparaat was alles ok en geen storingen, is hier iets over het hoofd gezien.

pascal1977

Geplaatst door pascal1977 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Ben bang dat je toch een verkeerd instrumentepaneel hebt gemonteerd.
Ik denk dat dit paneel een andere generatie wegrijblokkering heeft en dat gaat het je niet lukken.
Interactief op chassisnummer uit laten zoeken op etka wel paneel er moet worden ingebouwd omdat je vorige paneel ook al een ruilpaneel is.

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Al die elektronica en beveiligingen maken het er niet makkelijker op om iets te vervangen. Na 2sec. uitvallen van de motor is een duidelijk geval van wegfahrsperre ondanks dat de melding weg is. Ik denk dat Benny Vee gelijk heeft.

moni (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo pascal hoe heb je de geheime pin omgezet, met weke tester kun je dit doen ??wij doen ook veel met vw ben wel benieuwd of dit makkelijk kan worden aan gepast ,graag even uitleg hierover van jou of van een andere collega bvb dank moni..

pascal1977 (0), 14 jaar geleden

Hallo moni,

wij hebben dit gedaan met de Tacho universal V2008.

Het is een los handheld apparaat met OBD2 aansluiting.

Je kan er wel 1000 dingen mee doen volgens mij, er zit een aardig menu in. Bij mij lukte het alleen niet om de sleutels opnieuw in te leren in het instrumentenpaneel. Het paneel inleren richting de ECU ging wel goed.

Jammer maar helaas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.