Volkswagen Polo: indicatielampje lambdasonde

Bouwjaar: 2006, Motorcode: 1.2 12v 47kw

Mijn polo 1.2 ging begin juli het indicatielampje lambdasonde branden, de voorste sonde laten vervangen. Verder bleek er een luchtslangetje los te zitten en de gasklep was aangekoekt met koolaanslag en een 4-gastest laten doen. Bij navraag blijkt de temperatuursensor vervangen samen met de 3 bobine's en is er een distributie uitbouw geweest. ( soms modificatie 13 C1 ) ? De auto loopt wel mooi maar toch ging het lampje weer branden na zo'n 70 km en de auto staat al een aantal dagen bij de dealer en ze neigen nu om de katatysator te vervangen maar dan zou de auto toch wel slecht lopen als dat zo zou zijn ? Is er soms nog een modificatie of wat anders aan de hand wat deze storing veroorzaakt ?

Geplaatst door

Ronald138 (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Mag ik vragen wat je bedoeld met de lambdasonde lampje? Is dat de epc lampje?

Hop 0

18 jaar

Niet het epc lampje, maar het lampje van de sonde/katalysator die in de snelheidsmeter zit.

Ronald138 0

18 jaar

hoe ziet deze er uit?

Hop 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.