Volkswagen Polo: indicatielampje lambdasonde

Bouwjaar: 2002, Motorcode: 1.2 12v 47kw

Mijn polo 1.2 ging begin juli het indicatielampje lambdasonde branden, de voorste sonde laten vervangen. Verder bleek er een luchtslangetje los te zitten en de gasklep was aangekoekt met koolaanslag en een 4-gastest laten doen. Bij navraag blijkt de temperatuursensor vervangen samen met de 3 bobine's en is er een distributie uitbouw geweest. ( soms modificatie 13 C1 ) ? De auto loopt wel mooi maar toch ging het lampje weer branden na zo'n 70 km en de auto staat al een aantal dagen bij de dealer en ze neigen nu om de katatysator te vervangen maar dan zou de auto toch wel slecht lopen als dat zo zou zijn ? Is er soms nog een modificatie of wat anders aan de hand wat deze storing veroorzaakt ?

Ronald138

Geplaatst door Ronald138 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hebben ze al bij de dealer al wel gekeken of het motorregelapparaat is voorzien van de laatst softwarestand want die is al een paar keer verbeterd.
En stekkerverbinding van de lambdasonde is ook vaak de oorzaak.
Wat je zegt over slecht lopen als de kat. defect is dat hoeft niet hoor.

Ronald138 (0), 17 jaar geleden

De software is wel geupdate volgens de dealer, wel bleek er een half kopje water in de kabelboom van lambdasonde-katalysator te zitten. Volgens de dealer zou de voorste sonde ( is een nieuwe, en bij een Duitse dealer laten monteren ) niet mee werken en zodoende zit er nog een storing, maar concreet weten ze niet hoe of wat eigenlijk. Ik zit al tegen de 500 euro aan kosten, en ik heb de auto maar opgehaald en kijk het aan en vanavond een eind mee gereden en het lampje bleef uit............

Ronald138 (0), 17 jaar geleden

Vanavond een eindje mee gereden en het lampje ging weer branden, wat zou er nog meer aan de hand kunnen zijn ?

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zou toch terug gaan naar de dealer want hun moeten dit probleem gewoon goed op kunnen lossen.
Ze moeten wel goed oppassen met die stekkerverbindingen van de lambdasonde, ik verbuig de pootjes altijd iets zodat je een strakkere verbinding krijgt.
Maar alvorens moeten ze eerst kijken of de regeling wel goed is.
Je zou het lampje ook kunnen negeren en wachten tot de storing duidelijker wordt.

Ronald138 (0), 17 jaar geleden

Vandaag met de auto bij een Bosch car service station geweest en het lijkt wel de katalysator te zijn die het veroorzaakt, bij de 4-gastest gaf hij een Co van 0.22.
Zou verder zoeken zin vol wezen ?

Ronald138 (0), 17 jaar geleden

Ik reed er vandaag mee en het viel mij op dat de motor bij optrekken bij bv. een kruising een keer oversloeg ( maakte even een raar geluid, meer ratelend zo zal ik het omschrijven ). Wat heeft de auto nou weer ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.