Volkswagen Golf II : inhouden 1.6 PN met pierburg carburateur

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 PN

Hallo,

Ik heb hier een golf 2 met pierburg carburateur welke stationair perfect loopt en onbelast ook goed volgas loopt maar als hij moet trekken houdt hij in.
Tot half gas is er niets aan de hand maar trap ik het gaspedaal tot de bodem in dan trekt hij eerst goed door maar na 500 mtr valt hij dood en trekt niet meer.

wat heb ik gecontroleerd:

luchtklep in aanzuigbuis, werkt goed en is niet stuk, ook al zonder gereden maar helpt niet
Distributietiming = ok
ontstekingstijdstip = ok
vervroeging ontsteking = ok
bougies,kabels,rotor,verdelerkap = ok
vacuümslangetjes zijn allemaal vervangen
thermostaat = ok
massapunten motorblok/chassis = ok
meerdere malen carburateurreiniger door benzine gehad maar helpt niet.

Wie heeft nog ideeën

h sipma

Geplaatst door h sipma (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Pierburg? welk type? Is de benzinedruk hoog genoeg en komt er genoeg uit de aanvoer naar de carb. In de aansluiting zit een klein plastic zeefje (bijna niet te zien) Carb .voet nog heel .Voorzichtig de carb .heen en weer duwen. Als het sist is het fout. Sterkte.

h sipma (0), 12 jaar geleden

Na veel onderzoek o.a. benzinedruk gemeten, voetpakking gecontroleerd, benzinezeefje bekeken, temp sensors gewisseld, kabelboom doorgemeten computer gewisseld, carburateur gedeeltelijk te hebben gedemonteerd en schoongemaakt , katalysator bekeken te hebben tot de conclusie gekomen dat het met deze 2 E-E afgelopen moest zijn!!!!
Van een Golf 1 1.6 motor een mechanische carburateur, volgens mij Pierburg 1B ,te hebben gesloopt en op de motor van de Golf 2 1.6 PN te hebben gemonteerd incl spruitstuk loopt de auto weer als een tierelier en trekt als de brandweer en houdt niet meer in.

Probleem opgelost!

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Goed gedaan!! lekker zelfredderig . Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.