Volkswagen Golf II : water op de bodem (welke lekkage)

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 64 pk

Onder de matten staat laagje water. Auto is vorige week toen het nog droog was op de brug geweest voor andere thermostaat. Ik heb aan de onderkant geen gaten ernstige roestvorming e.d kunnen ontdekken. Wat zou het euvel kunnen zijn? Kan dat via de kokerbalken. De motor stamt uit Golf 111 en heeft stuurbekrachtiging. Zo gekocht. Rijdt verder perfect. Weet iemand raad?

Jetta diesel

Geplaatst door Jetta diesel (50) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan langs het voorraamrubber komen, achter langs de portierbekleding indien het plastic daarachter stuk is en allerlei andere kleine gaatjes in de motorruimte die niet goed afgedicht zijn. Eén persoon in de auto zetten met een goede zaklamp en een ander met een tuinslang laten sproeien en zo proberen de lekkage te traceren.

Jetta diesel (50), 12 jaar geleden

Bedankt moderator, zal ik 'n keer proberen. Komt dat vaker voor, omdat je zo resoluut reageerde? Ben beniewd of ik dat kan ontdekken.
Tot horens, schrijfs,

Jo.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Was eerder bijna dagelijks werk.........
Tegenwoordig heb je bijna geen last meer van lekke voorruiten omdat die allemaal gelijmd zijn en niet meer in rubber.
Het plastic achter de portierbekleding moet helemaal 100% vast en dicht zijn. Vaak zit er een scheur in omdat er ooit al eens in de deur gewerkt is, bijv. aan een slot of raammechaniek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.