Volkswagen BORA: Inhoudt

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ATD, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Beste
Dit forum is mn laatste kans om mn tdi 1.9 toch te redden. Afgelopen december merkte ik voor het eerst dat de auto geen kracht meer had. Door de turbo hij kwam onmiddellijk op snelheid, speeding was nooit enkel probleem voor deze, de gaspedaal moest eventjes maar getikt worden en Voila was hij meteen op 150. Maar paar maand terug voor het eerst was dat niet meer zo. Hij was slow en hij moest vollédig ingetrapt worden tot de vloer om zo hooguit gelukkig nog maar 130 A 140 eruit te halen. Iemand in te halen was drama, duurde lange seconden en kon zn kracht echt niet voelen. Bij de garage zeiden hij slikt valse lucht dus meteen de slangen vv gelaten. Hij trok weer. Was ik blij. Voor ongeveer drie maanden. Als ik schakel van 2 naar 3 naar 4 Laat ik de motor huilen ik ben nog in 4 op 90 boven dat in 5 zetten. Precies op dat moment alsof hij slikt en hapt ofzo en baaammmm slow hij terug heeft geen power meer. Derde week bij de tweede garage en hem terug gegeven als of alles in orde was. Dan houdt ie weer in. Turbo in orde slangen zn afgelopen januari vervangen LMM in orde kabelboom jaar geleden vv garages naaien me wat kan dit veroorzaken? Auto werd zn hele leven meer dan netjes onderhoud. Zelf werd ik gek genoemd om zo veel om geven. Hij had nooit een beurt te laat eerder vroeger dan dat moest. Iemand please vertel mij waar moet dit probleem gevonden worden.

Gast999

Geplaatst door Gast999 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Gast999 (0), 5 jaar geleden

Nog iets aan toevoegen, nadat eerste keer viel zn kracht weg deed hij het voor 100km lang tot ik stopte tanken. Dan weer aan en deed hij niet meer moeilijk. Maar alsnog bij de garage geweest om de slangen te laten vv. En sindsdien nu paar week terug begon hij ermee weer, voelt alsof tegen stroming gaan of moeilijk vooruit als wanneer in water wil je lopen. En sindsdien is hij bij garages.

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Zou het brandstof filter een controleren
Zit misschien verstopt met motorolie (zwarte prut in het element),indien dit het geval is en het brandstoffilter nog niet zo heel oud is ,is mogelijk de tandempomp op de cilinderkop inwendig lek.
Het is ook mogelijk dat de elektrische opvoerpomp in de brandstof tank niet meer voldoende opbrengt

Gast999 (0), 5 jaar geleden

Jaker bedankt, ik heb nu een uitgangspunt . Heb je bericht doorgestuurd ik ga het melden hoe het ging of dat hem was.

Gast999 (0), 5 jaar geleden

Ik heb een update belooft. Op dit moment trekt hij weer indien zn kracht niet meer zakt dan was de wastegate gescheurd. Of was beschadigd. Dat was de laatste uitslag van de derde garage. Bedankt voor het advies ik ga het toch laten aan brandstoffilter en tandenpomp nog nakijken om verrassing voorkomen maar dat bij een nieuwe garage.
Nogmaals bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.