Volkswagen VW Caddy2: Inlaatspruitstuk vervuild

Bouwjaar: 1998

Beste sleutelaars,

Na wat lezen op deze site kwam ik er achter dat het inlaatspruitstuk van mijn caddy behoorlijk verstopt zit. Nu heb ik de EGR al dicht gemaakt, maar ik wil het spruitstuk nog goed schoonmaken. Het liefst zonder het er helemaal af te halen.
Mijn vraag is, zijn daar middeltjes voor of is het gewoon een kwestie van uitkrabben en zuigen.

Alvast bedankt voor jullie reacties,

Groeten Arjan

arjanhuizing

Geplaatst door arjanhuizing (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Arjan,

Ik kan me voorstellen dat je je spruitstuk goed schoon wilt hebben. Zelf heb ik indertijd, toen ik koolproblemen had, de smoorklep schoongemaakt door hem eruit te halen en met een doek en een kwastje te poetsen. Dit is een heidens en smerig karwei.

Intussen heb ik er geen problemen meer mee, telkens als de Caddy in de garage is, doen ze een toevoeging van Forte in de dieseltank. Deze zorgt ervoor dat de vervuiling wordt afgebroken. Misschien ben je daarmee geholpen, het kost een tientje en je krijgt er geen vieze handen van ;-)

Overigens meen ik dat op http://www.weetjewel.com/, het Transporter-forum, een bericht stond van iemand die mechanisch zijn spruitstukken had schoongemaakt. Misschien word je daar nog wat wijzer van.

Succes, Thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.