Volkswagen Caddy SDI 1.9: Trilling in de pook bij optrekken

Bouwjaar: 2000

Bij het optrekken in mijn vw caddy voel ik een bepaalde (wat groffere) trilling op de pook, alleen als ik mijn hand erop houd. Met name bij een bepaalde snelheid / versnelling, er is overigens geen trilling aan het stuur. Auto heeft lichte voor en achterschade gehad. Wat kan hier aan de hand zijn, en kan ik dit als particulier zelf oplossen?

arjanhuizing

Geplaatst door arjanhuizing (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo,, hoe staat het met de motorsteunen..? bij slechte motorsteunen kunnen dit soort klachten voorkomen. dus even laten..? of controleren. ( de motor mag er niet te los in hangen..! tja moeilijk te zeggen zo...!! heb niks gezien..? vandaar, ( maar ga er maar voor 80% van uit )

paul,

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

is trouwwens helemaal niet goed om met de hand op de pook te rijden. ligt deze trilling niet in de aandrijving?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

arie, hier valt het allemaal nog wel mee met die hand op de pook. het is in-direkt geschakelt...!! dus..!! bij direkt geschakelt, dan maakt het zeker wel uit,

maar beter is om het maar niet te doen,

paul,

arjanhuizing (0), 19 jaar geleden

Het kan inderdaad heel goed zijn dat het de aandrijving is, als ik bijvoorbeeld in z'n 3 rijd en vervolgens weer gas geef, dan begint hij weer te trillen. Ik heb het gevoel dat of de plaat of de aandrijfas krom is?

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

denk toch dat er een homokneet aan vervanging toe is. als je gas geeft en de trillng begint is het een homonkneet. als de trilling begint en je trapt de koppeling in is dan de trilling over? zo ja dan ligt het dus in de aandrijving.

arjanhuizing (0), 19 jaar geleden

Dat klopt, alleen dus als er kracht op de aandrijving komt trilt hij. Kan dit kwaad? Of is het gemakkelijk te vervangen?

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee kan geen kwaad, zal aleen maar erger worden. tja is het gemakkelijk te vervangen, ja het is te doen. maar je moet eerst weten welke homokneet het doet, volgens mij veroorzaakt de binnenste ( bakkant) dit soort problemen. maar je moet voelen welke van de 2 speling heeft. denk dat je bij een universele garage tussen de 150,- en 200,- kwijt bent voor deze klus. je kan er ook gewoon meedoorijden totdat het echt hinderlijk wordt. hij zal je der nu nog niet om laten staan. succes

arjanhuizing (0), 19 jaar geleden

Bedankt! Nog tips waar ik eea kan nalezen om zelf dingen te repareren / vervangen aan de caddy?

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb de vraagbaak van Olving gekocht en daar staat behoorlijk wat in.

Succes, Thijs

arjanhuizing (0), 19 jaar geleden

Hallo, misschien dat nog iemand het leest... daarom even de oorzaak:

Het rubber (l.a.) waar de motor op vast zit (1 voor, 2 achter) is los komen te zitten. Deze moet worden vervangen, heb inmiddels op de sloop een tweedehandsje gehaald (voor 15 euri, ipv 75 euri) en zet hem er zaterdag op.

Groeten,
Arjan

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, zoals ik al zij....!! in mijn eerste schijven..!! motorsteun...!! ( bekent probleem )

sucses,

paul,

arjanhuizing (0), 19 jaar geleden

Ok, de rubbers zijn vervangen. Het gevulkaniseerde gedeelte was losgeraakt. Maar nu is de trilling nog niet geheel uit de pook. De homokneten zijn het ook niet. Het is dus echt alleen als er gas wordt gegeven, als de koppeling niet of wel is ingetrapt maakt geen verschil (in beide gevallen geen trilling). Iemand nog een suggestie??

Erik2795 (0), 18 jaar geleden

Arjan, ik heb hetzelfde probleem, maar dan bij een Golf SDI uit 2002. Ben bezig om er zelf, (en met behulp van jullie) erachter te komen wat het is, zodat ik gericht opdracht kan geven voor reparatie. Historie tot nu toe: banden vervangen (daar waren ze aan toe), uitgelijnd, 2 (stalen) voorvelgen vervangen, die waren krom. Dus dat is opgelost. Maar de trilling blijft. Hij doet zich met name voor in de 3e versnelling bij 40 a 50 km/h, en alleen als de motor gekoppeld is en moet trekken. Bij gas los in de versnelling en bij het intrappen van de koppeling, verdwijnt de trilling. Aan de frequentie (snelheid van de trilling) loopt íe synchroon met de snelheid van de wielen. Ik denk inderdaad aan iets in de aandrijving. Een motorsteun lijkt me minder waarschijnlijk. Bij lastwisselingen zijn geen kantelingen voelbaar.
Mijn vraag: wie heeft hetzelfde bij de hand gehad en weet ons, Arjan en mij, de uiteindelijke oplossing te geven??

siebrog (0), 18 jaar geleden

Hallo Erik,

Heb je inmiddels al een oplossing gevonden? Ik zit namelijk met het zelfde probleem.

Alvast bedankt.
Roger

Erik2795 (0), 18 jaar geleden

Het moet wel aan de homokyneten in de aandrijfas(sen) liggen. Ze maken geen geluid. Ik rijd er voorlopig even mee door.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.