Volkswagen Passat: Instabiele wegligging

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Mijn Passat TDI (1999) lag als een dweil op de weg, nu zijn onlangs zowel de voor- als achterschokbrekers + veren vervangen door een nieuwe set(4cm). Zowel rechtsvoor als rechtsachter waren lek. Maar nu is het 'dweilen' hier niet mee verholpen.

Op binnenwegen gaat het vrij goed en ligt de auto strak op de weg, maar ga ik de snelweg op en kom ik boven de 100 km/u dan moet ik continue de auto corrigeren. (het lijkt alsof de auto heen/weer schommelt). Bij het vervangen van de schokbrekers is de auto tevens uitgelijnd en voorzien van nieuwe banden.

Iemand een idee waar te zoeken ?

tijssena

Geplaatst door tijssena (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

welk merk en maat banden zijn er gemonteerd?

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer tevens de stuurkogels! deze zouden een behoorlijke speling kunnen vertonen...

paul,

wicher (0), 18 jaar geleden

Hebben de stuurkogels wel de juiste hoogte? Ik heb het zelfde gehad en als de stuurkogels niet zijn afgesteld heeft dat invloed op je sporing omdat de passat korte stuurarmen heeft.
Na goed afstellen lag de auto veel beter op de weg. Wel zal m.i. de passat nooit een wegklever worden.Overigens maar heel weinig mensen zijn hier mee op de hoogte. Afstellen moet op een uitlijnbank worden gedaan.

Wicher

tijssena (0), 18 jaar geleden

De banden zijn Continentals, welke origineel ook gemonteerd zijn. Dit weekend ga ik de stuurkogels eens controleren, hoop dat dit wat opleverd..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.