Volkswagen Passat: Interieur ventilator piept

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI 2.0

Allen,

Mijn interieurventilator piept als die langer draait (meer dan 1 uur) Lijkt op een drooglopend lagertje. Bij optrekken valt het geluid weg en bij afremmen is het er weer. Als ik de ventilatie uitzet of de snelheid verander heeft dat effect op het geluid (gaat weg of verandert)

Ik kan via de aanzuigopening onder de motorkap (vlak onder de voorruit de ventilatorschoepen zien. De as zal daaronder zitten.
Is het lager te smeren?

Rob

rob.r

Geplaatst door rob.r (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1965) PRO, 9 jaar geleden

Ja , daarvoor dient hij wel uitgebouwd te worden , je kunt kijken of je er zo bij kunt , denk het niet.

rob.r (0), 9 jaar geleden

Uitbouwen zeker via uitbouwen dashboardkastje en dan de gehele motor eruit halen?

Groet

Rob

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Yep op die manier hem uitbouwen. Maar spuit gericht en niet teveel (als je er al bijkomt) anders ruik je alleen maar smeervet lucht uit de roosters.

rob.r (0), 9 jaar geleden

OK. Dank, ik weet wat me te doen staat...:0)

Groet

rob.r (0), 8 jaar geleden

Ik heb de ventilator eruit gekregen. Dashboard kastje gedemonteerd. Schroeven aan boven en onderkant.
schuimflap erachter weggehaald. dan zie je de motor.

Plastic lipje wat dient als vergrendeling naar onderen getrokken en ik kon daarna kon ik de motor draaien zodat deze eruit kwam. Na verwijderen stekker kon ik de motor met de ventilator schoepen langs de plastic rand wurmen die daar nog zat.

Toen ik de motor unit los had wat olie dikke olie op de glijlagers boven en onder gedaan en goed rondgedraaid om het in te laten trekken tussen de lagerschalen.

Bij het terugplaatsen is het even zoeken totdat de motor weer in zijn goede positie klikt. Dan weer draaien totdat plastic lip weer in vergrendeling klikt en het is gedaan.

Sindsdien geen piepen meer! (heerlijk)

hier een youtube video die het mooi laat zien: https://youtu.be/GaPPepaXFRo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.