Volkswagen Golf 2009: Jankend/zingend geluid

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CHG, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 75

Sinds kort hoor ik een jankend/zingend geluid als mijn auto stationair draait. Bij het verhogen van het toerental versneld dit geluid. Als ik de airco aanzet verdwijnt het geluid. Als ik de airco uitzet komt het geluid weer terug. Wat zou dit kunnen zijn? Aircopomp? Of een slappe multiriem? Overigens is het geluid niet goed te horen onder de motorkap. Alleen in de auto met ramen dicht is het te horen. Ik heb een opname gemaakt welke te beluisteren is via de link. Alvast bedankt voor de reacties!

https://drive.google.com/file/d/1U52SHfN...

Latino Americano

Geplaatst door Latino Americano , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

Siem Bijman PRO, 1 jaar geleden

Zou beginnen met even wat remmenreiniger of kruipolie op de riem te spuiten. Is ie dan stil weett je meer

sebastiaankiewiet@gmail.com, 1 jaar geleden

Multi riem (: airco aan is gaat het zwaarder lopen . de riem slipt dan net niet . is de airco uit ! kan het net genoeg zijn dat het aan de andere kant iets slipt van de dynamo. tenminste bij mij zelf was het opgelost door mn riem te vervangen gaan .. remreiniger proberen . misschien is je riem iets vettig ? . maar vervangen is een betere optie lijkt mij

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.